Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Mytilineos: Ξεκινά το γ’ τρίμηνο του 2021 την κατασκευή φωτοβολταϊκών 140MW

Η Mytilineos κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικό μέρος της διαθέσιμης ισχύος για τα φωτοβολταϊκά έργα στην τελευταία διαγνωστική διαδικασία της ΡΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 140 MW, με μέση τιμή τα 37 ευρώ ανά Mwh, ενώ τα έργα αποτελούν μόνο ένα τμήμα των αδειών που εχει εξασφαλίσει η εταιρεία από τις αρχές του έτους από την Egnatia group η συνολική ισχύς των οποίων είναι περίπου 15 GW.

Η κατασκευή τους αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2021 από την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Το σύνολο του χαρτοφυλακίου έχει υπαχθεί στην διαδικασία των Στρατηγικών Επενδύσεων (Fast Track), ενώ εκτιμάται ότι η κατασκευή τους θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023.

Egnatia Group και Mytilineos έχουν υπογράψει το πρώτο διμερές συμβόλαιο για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (corporate PPA) από φωτοβολταϊκά πάρκα που παραμένουν στην ιδιοκτησία της πρώτης, ισχύος 200 MW, με τιμή 33 ευρώ τη MWh και για περίοδο 10+5 ετών. Το συγκεκριμένο PPA θα τεθεί σε ισχύ εντός του 2023.

Να σημειωθεί ότι η Mytilineos έχει ανακοινώσει μια φιλόδοξη πράσινη ατζέντα, η οποία προβλέπει τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 30% έως το 2030.

Η ανάπτυξη έργων ΑΠΕ σε συνδυασμό θερμικών μονάδων, φυσικού αερίου και λιανικής, συμβάλουν στην ανάδειξη της Mytilineos σε Utility, έχει επισημάνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ευάγγελος Mυτιληναίος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων