Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Ν. Ανδρουλάκης: Είναι κρίσιμο να βελτιώσουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές

Ν. Ανδρουλάκης: Είναι κρίσιμο να βελτιώσουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές

«Είναι πολύ κρίσιμο να βελτιώσουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέκρινε την κυβέρνηση επειδή δεν έχει πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όσο θα έπρεπε βάσει των σημερινών συνθηκών της πανδημίας. «Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του πίσω από ακραίες και καταδικαστέες δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας με αιχμές και τη διαγραφή του κ. Κουρουμπλή.

Ανέφερε ακόμη ότι τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του είναι αποκαλυπτικά για το περιορισμένο εύρος του εμβολιαστικού προγράμματος που έχει ως συνέπεια στη ΜΕΘ του Σωτηρία να είναι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι. Επικαλέστηκε την επιτυχία της Πορτογαλίας για να εξαγγείλει καμπάνια του Κινήματος Αλλαγής για τη χρησιμότητα των εμβολιασμών.

«Εμείς, ως κόμμα ευθύνης, ξεκινάμε νέα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση που αφορά το εμβόλιο. Πρέπει περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα μας να πάρουν πρωτοβουλία, να τους στηρίξουμε, να καταλάβουν ότι η αξία του να υπερασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή είναι μια καθημερινή μάχη. Θεωρώ αδιανόητο να αποδεχθούμε ότι κάθε μέρα θα είναι κανονικότητα να χάνεται ένα ελληνικό χωριό. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα με συνεννόηση, σύνεση και σχέδιο. Και αυτή είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και ευθύνη όλων εμάς που θέλουμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα και να έχουμε μια καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Νωρίτερα, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε, στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία τον είχε συνεχάρη για την εκλογή του.

Μετά το τέλος την συνάντησης ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε πώς συζήτησε με την κυρία Σακελλαροπούλου για την προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη, ως μια παράταξη της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, με ένα σύγχρονο πρόγραμμα που θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων