Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Ν.Δ.: Η ψήφος του Κυμπουρόπουλου για την άμβλωση δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος καταψήφισε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Με ανακοίνωσή της η ΝΔ παίρνει σαφείς αποστάσεις από την ψήφο του κ. Κυμπουρόπουλου, τονίζοντας πως δεν εκφράζει το κόμμα.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Ειρήνης Αγαθοπούλου, αναπληρώτριας τομεάρχη Δικαιοσύνης, αρμόδιας για θέματα Ισότητας, είχε σχολιάσει την ψήφο του ευρωβουλευτή της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά του δικαιώματος στην άμβλωση.

«Η πολιτική της κυβέρνησης για την υπαγωγή των πολιτικών ισότητας στο άρμα της γεννητικότητας και του δημογραφικού φέρνει καρπούς. Με την ψήφο του κ. Κυμπουρόπουλου, ευρωβουλευτή της ΝΔ, η ΝΔ παίρνει θέση για το θέμα των αμβλώσεων; Είναι αυτή η κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας;

Εάν η τοποθέτηση του κ. Κυμπουρόπουλου για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση δεν είναι προσωπική του άποψη, να βγει η υφυπουργός αρμόδια για θέματα ισότητας και η ΓΓ να τον διαψεύσουν. Η σιωπή τους συνιστά συναίνεση και αποδοχή» δήλωσε η κ. Αγαθοπούλου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων