Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Ν. Καραθανασόπουλος: Επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση άφησε αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας

«Οι τελευταίες ενέργειες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι όλο αυτό το διάστημα άφησε αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, για λειτουργία νέων ΜΕΘ και ταυτόχρονα για λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε 24ωρη βάση». Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών γιατρών, σε σημερινή του παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».

Όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο μέτρο δεν φτάνει και απαιτείται «η πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, για τις οποίες η κυβέρνηση παζαρεύει με τους ιδιοκτήτες τους την αποζημίωση και αν θα ενταχθούν σε αυτό το σύστημα».

Τέλος, ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως «οι εξελίξεις δείχνουν ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας υγείας, καθώς ο δημόσιος καταρρέει και ο ιδιωτικός κερδίζει εκμεταλλευόμενος την πανδημία και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων