Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ν. Παππάς: Απολύτως αναγκαίο το μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών προοδευτικών δυνάμεων

«Η Ευρώπη πέρασε για ακόμα μία φορά κάτω από τον πήχη του εφικτού και του αναγκαίου», αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του.

Μιλώντας στο iEidiseis.gr, υποστηρίζει ότι τα 540 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης υπολείπονται των πραγματικών αναγκών της ευρωπαϊκής οικονομίας και μιλά για κίνδυνο νέων μνημονίων.

Σημειώνει ότι το ευρωομόλογο σήμερα αποτελεί «σωτήρια λύση, ενώ σχολιάζει ότι «η στρατηγική Μητσοτάκη αποδείχθηκε ελλιπής και υποτελής στα γερμανικά θέλω και η στάση του άκρως υποκριτική».

Αναφερθείς στο ζήτημα της οικονομίας την “επόμενη μέρα”, λέει ότι «η κατάσταση που βιώνουμε και οι ως τώρα επιλογές της ΝΔ (…) φέρνουν βαθύτατη ύφεση για το τρέχον έτος (…), σημαντική αύξηση της ανεργίας και εκτόξευση της ημιαπασχόλησης, ισχυρή πίεση στην ιδιωτική κατανάλωση και πληθώρα νέων λουκέτων στις επιχειρήσεις». Προσθέτει πως σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση «όλοι σπεύδουν να στηρίξουν τις οικονομίες τους, ενεργοποιώντας σημαντικά κεφάλαια».

Ο Νίκος Παππάς υπεραμύνεται του προγράμματος «Μένουμε Ορθιοι»

Ο κ. Παππάς υπεραμύνεται του προγράμματος “Μένουμε Όρθιοι” του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των επιλογών της κυβέρνησης, σχολιάζοντας ότι όμως «δυστυχώς για τους εργαζόμενους, οι κύριοι Μητσοτάκης και Βρούτσης ζουν το μνημονιακό τους όνειρο».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια για κοινή δράση με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, πρωτίστως με το ΚΙΝΑΛ, απαντά πως «όχι μόνο υπάρχουν, αλλά το απαιτούν και οι στιγμές που βιώνει η χώρα και η κοινωνία». Τονίζει ότι «μονάχα ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να διεκδικήσει και να επιτύχει» ενίσχυση του ΕΣΥ, στήριξη και προστασία των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, της α’ κατοικίας κ.ά. «Δεν ξέρω αν τόσο σύντομα ο κ. Μητσοτάκης θα δηλώσει ότι δε μπορεί να κυβερνήσει, αλλά αυτό που προέχει είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο διάδοσης του ιού», αναφέρει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων