Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Να και μια λίστα με… καλά νέα

Το καλό να λέγεται και να γράφεται. Ειδικά σε μια περίοδο που οι αρνητικές ειδήσεις είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Υπάρχουν λοιπόν και καλά νέα σε μια λίστα διαφορετική από τις άλλες που μας έχουν απασχολήσει (και θυμώσει) το τελευταίο διάστημα.

Στα 200 κορυφαία του κόσμου βρίσκονται πέντε ελληνικά πανεπιστήμια, τα οποία κατέλαβαν σημαντικές θέσεις στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα για 2013 της QS (QS World University Rankings by Subject 2013).

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει σημαντικές θέσεις στις κατατάξεις ανάμεσα στα κορυφαία 200 και σε 10 ειδικότητες.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατέχει την υψηλότερη θέση –ανάμεσα στα άλλα ελληνικά πανεπιστήμια- στην ειδικότητα των πολιτικών μηχανικών, καταλαμβάνοντας στην 25η θέση.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκονται σε υψηλές θέσεις σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητες.

Σημειώνεται ότι η λίστα κατατάσσει τα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου ανά κλάδο, περιλαμβάνοντας 30 κλάδους όπως η οικονομία, τα μαθηματικά, η φυσική, η ιστορία και το δίκαιο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων