Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Να «κοντύνει» τον Τσίπρα θέλει ο Λαφαζάνης

Εφιάλτης στον δρόμο προς το Συνέδριο (του Ιουλίου) για τον Αλέξη Τσίπρα με την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστότερη και ως ρεύμα Λαφαζάνη να θέτει ζήτημα ως προς τον τρόπο εκλογής του προέδρου του κομματος.

Η Αριστερή Πλατφόρμα που τυπικά, στα όργανα δηλαδή, ελέγχει περίπου το 27% του κόμματος- αν και μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο διευρύνθηκε η επιρροή της στον ΣΥΡΙΖΑ- προαναγγέλλει πως δεν θα επιτρέψει την επανεκλογή του Τσίπρα από τα μέλη του κόμματος για να μην καταστεί πανίσχυρος ως πρόεδρος.

Στελέχη της ομάδας Λαφαζάνη τονίζουν ότι εάν ο πρόεδρος εκλεγεί από την βάση τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να καταντήσει σε ένα αρχηγικό, προεδροκεντρικό κόμμα. Επομένως το λογικότερο θα είναι να αναδειχθεί με τον κλασικό παραδοσιακό τρόπο της Αριστεράς, δηλαδή με τις γνωστές κλειστές διαδικασίες εντός του Συνεδρίου.

Στην πράξη ο Λαφαζάνης γνωρίζοντας πως οι απόψεις του υπέρ της εξόδου από το ευρώ βρίσκουν αρκετά μεγάλη απήχηση πλέον στα όργανα θα επιδιώξει να αναγκάσει τον Τσίπρα να ακολουθήσει την πεπατημένη για να τον ψαλιδίσει εκλογικά και πολιτικά. Να μειώσει δηλαδή το ποσοστό εκλογής του και την ισχύ του εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιαφέρον μού ακούγεται…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων