Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Να μην γίνει…Μέγιερι

Γράφει ο Μανόλης Καμπουράκης

Όπως είπαμε ο πυρετός των μεταγραφών καλά κρατεί λίστες και μεταγραφικοί στόχοι πάνε και έρχονται και οι τεχνικοί διευθυντές και σκάουτερ έχουν πολλή δουλειά. Τελευταία μεταγραφή που είναι στο παρά πέντε για να κλείσει είναι εκείνη του Στέφανου Καπίνο στον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας διεθνής μετά από 1 χρόνο στην Γερμανία όπου ήταν δεύτερος τερματοφύλακας επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, μία κίνηση ιδιαίτερα τολμηρή τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον ίδιο τον Καπίνο λόγω του παρελθόντος του στον Παναθηναϊκό. Το παράξενο είναι ότι έφυγε από μια ομάδα που ήταν το νο:2 για να έρθει σε μία άλλη που θα είναι πάλι το νο:2 και στόχος του είναι να μην εξελιχθεί σε νέο… Μέγιερι.

Από πλευράς ταλέντου ο Ολυμπιακός χτύπησε «διάνα». Οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν ένα τερματοφύλακα που του περισσεύει το ταλέντο και το έδειξε τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στην εθνική με εμφανίσεις που όλοι θυμούνται και είναι δεδομένο ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στον Ολυμπιακό αλλά και σε μεγαλύτερες ομάδες του εξωτερικού. Τα αντανακλαστικά του είναι αξιοζήλευτα όπως και τα σωματικά του προσόντα κάνοντας δύσκολη την δουλειά των αντιπάλων επιθετικών. Το σίγουρο είναι πως αν καταφέρει να αντέξει την αρχική πίεση του κόσμου λόγω Παναθηναϊκού και δείξει το ταλέντο του τότε θα περάσει πολύ καλά στον Πειραιά.

Εδώ όμως έρχεται ένα μεγάλο αλλά. Ο Καπίνο έρχεται στον Ολυμπιακό ως δεύτερος τερματοφύλακας πίσω από τον Ρομπέρτο με τον Ισπανό να είναι εντυπωσιακός την περσινή χρονιά αλλά και το αγαπημένο παιδί της εξέδρας κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Καπίνο. Οπότε ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει να παλέψει και με τον κόσμο και με τον μεγάλο Ισπανό που δεν αφήνει εύκολα την φανέλα βασικού. Συμπεραίνουμε ότι ο κίνδυνος από βασικός και αναντικατάστατος να εξελιχθεί σε Μέγιερι (αναπληρωματικός 4 χρόνια) είναι πολύ μεγάλος. Εκτός αν οι Πειραιώτες έχουν καταλάβει πως δεν μπορούν να κρατήσουν τον Ρομπέρτο για πολύ καιρό ακόμα και πήραν από τώρα τον αντικαταστάτη του. Σε αυτή την περίπτωση τους βγάζω το καπέλο γιατί προσέχουν για να έχουν.

HTML tutorial

Η τελευταία κίνηση του Ολυμπιακού θα συζητηθεί πολύ. Ο Καπίνο είναι ένας ακόμα που θα παίξει και με τους δύο μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος. Για το ταλέντο του τα λόγια περισσεύουν όμως ήρθε σε μια ομάδα όπου θα είναι πάλι ο δεύτερος τερματοφύλακας και θα πρέπει να παλέψει σχεδόν με όλους για να αποδείξει την αξία του. Το ιδανικότερο σενάριο για αυτόν θα ήταν να μάθει από τον Ρομπέρτο τον πρώτο χρόνο εκείνος μετά να φύγει για άλλες πολιτείες και ο Καπίνο να προωθηθεί αυτομάτως σε πρώτο τερματοφύλακα. Αλλά ξαναλέω ο κίνδυνος να αποδειχθεί Μέγιερι είναι πολύ μεγάλος και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο τον παίκτη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων