Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

«Ναι» στην Αγία Σοφία

Γράφει ο Μανόλης Καμπουράκης

Την προηγούμενη εβδομάδα οι εκλογές ανέδειξαν νέα κυβέρνηση. Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού είναι ο Αριστείδης Μπαλτάς. Ο κ. Μπαλτάς είναι αντιμέτωπος με την ελληνική αθλητική πραγματικότητα. Ένα από τα σημαντικότερα θέματα αυτής της περιόδου είναι η κατασκευή ή η μη κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Η «Αγία Σοφία» είναι προγραμματισμένη να χτισθεί στην περιοχή όπου ήταν χτισμένο το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ «Νίκος Γκούμας». Όμως ο υφυπουργός σε συνεννόηση με την νέα κυβέρνηση είναι κατά της κατασκευής του γηπέδου. Γιατί; Το γήπεδο μπορεί να προσφέρει πολλά τόσο στην ΑΕΚ ως σωματείο όσο και στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η κατασκευή του γηπέδου θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια και θα προσφέρει 1.500 με 2.000 θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια της κατασκευής του και 200 με 400 μόνιμες θέσεις μετά την ολοκλήρωσή του. Άρα θα παρέχει πολύτιμη οικονομική βοήθεια σε πολλές οικογένειες που είναι πολύ σημαντική στην εποχή μας. Επίσης η ονομασία του γηπέδου θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία της ομάδας και θα φέρει τους οπαδούς της πιο κοντά της ενόψει της επιστροφής στην Super League.

Η τοποθεσία κατασκευής του γηπέδου είναι σε μια περιοχή μέσα στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για καταστροφή της φύσης στην περιοχή και είναι αντίθετη. Η φυσική ομορφιά της περιοχής είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκουπιδότοπους της πρωτεύουσας ενώ η «Αγία Σοφία» θα είναι ένα στολίδι για το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και θα το αναβαθμίσει πλήρως. Επιπλέον το σωματείο θα ωφεληθεί πλείστα από το γήπεδο. Ένα πολύ μεγάλο ποσό θα μπαίνει στα ταμεία της ομάδας κάθε χρόνο και θα βοηθήσει πολύ στον ισολογισμό της. Οι εγκαταστάσεις του γηπέδου θα είναι οι πιο σύγχρονες στην Ελλάδα και θα επιτρέψει στην ομάδα να φιλοξενήσει αγώνες διεθνούς βεληνεκούς. Θα επιτρέψει στους οπαδούς να δημιουργούν ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο γήπεδο δυσκολεύοντας το έργο των αντιπάλων στους εντός έδρας αγώνες.

Η ομάδα της ΑΕΚ χρειάζεται πολύ το νέο γήπεδο. Θα αναβαθμιστεί πολύ ο ρόλος της στο νέο πρωτάθλημα της Ά κατηγορίας ενώ θα εμπνέει σεβασμό και φόβο στους αντιπάλους της. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το γήπεδο της ομάδας θα εξελιχθεί σε ένα φρούριο όπου οι μεγάλες ομάδες θα περνάνε δύσκολα και οι οπαδοί θα δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Όλα αυτά σε ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Επίσης η ενισχυμένη με νέο γήπεδο ΑΕΚ θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος και θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η «Αγία Σοφία» είναι πολύ σημαντική για την ΑΕΚ. Η ομάδα θα ωφεληθεί τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο ενώ θα αναβαθμισθεί η Νέα Φιλαδέλφεια. Η επαφή της ομάδας με τον κόσμο της θα ανανεωθεί μέσω του γηπέδου με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης. Η λειτουργία του γηπέδου θα αποτελέσει ένα ιστορικό γεγονός όχι μόνο για την ΑΕΚ αλλά για όλο τον προσφυγικό ελληνισμό. Η διοίκηση της ομάδας έχει βρει απέναντί της μια αντίθετη κυβέρνηση που είναι κατά της καταστροφής του άλσους. Δεν βλέπει όλες τις θετικές επιπτώσεις από την κατασκευή του και βάζει συνεχώς εμπόδια. Μακάρι να αλλάξει η κατάσταση και να ολοκληρωθεί η κατασκευή της <<Αγίας Σοφίας>>. Θα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα για το πως επιστρέφει κάποια ομάδα που έπιασε πάτο και αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Καλή πηγή έμπνευσης για όλους τους Έλληνες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων