Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

ΝΑΤΟ: Το Ντονμπάς σε ένα μηνά θα ανήκει στους Ρώσους

Τέσσερις εβδομάδες θα χρειαστούν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας, προκειμένου να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής του Ντονμπάς, όπως εκτιμούν αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, την ώρα που η Μόσχα έχει επικεντρωθεί στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση την οποία επικαλείται η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Business Insider, οι ειδικοί του ΝΑΤΟ εκτιμούν πως χρειάζεται ένας μήνας για τους Ρώσους, για να επεκτείνουν τα εδάφη που ελέγχουν στο Ντονμπάς, την ώρα που ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θέλει πάση θυσία να ανακοινώσει μια έστω συμβολική νίκη στην Ουκρανία στην επέτειο της νίκης της Ρωσίας κατά των Ναζί, στις 9 Μαΐου.

Το κύριο πρόβλημα των Ρώσων, αναφέρεται στην έκθεση της Συμμαχίας, είναι η αδυναμία αύξησης της αποτελεσματικότητας στις μάχες. Επιπλέον, το Business Insider επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους οι οποίοι δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της Μόσχας περί κατάληψης της Μαριούπολης.

Παρά τις πρόσφατες ενισχύσεις του, μάλιστα, ο ρωσικός στρατός δεν έχει καταφέρει να αυξήσει σημαντικά την αποτελεσματικότητά του στο πεδίο της μάχης, αναφέρει το έγγραφο του ΝΑΤΟ, στο οποίο περιλαμβάνονται πληροφορίες από δυτικές υπηρεσίες. Διάφορες αναφορές κάνουν λόγο ακόμη και για προβλήματα στον ανεφοδιασμό των Ρώσων με καύσιμα.

HTML tutorial

Η ουκρανική πλευρά, ωστόσο, προειδοποιεί ότι αυτές οι πληροφορίες πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή, επειδή δεν είναι σαφές εάν και σε ποιον βαθμό οι Ρώσοι μπορούν να φέρουν ενισχύσεις. Το ουκρανικό Συμβούλιο Ασφάλειας επισήμανε σήμερα, αναφέρει το Business Insider, ότι η Μόσχα θα μπορούσε να δημιουργήσει νέους πόρους και αποθέματα εντός των προσεχών δύο έως τεσσάρων εβδομάδων, ενώ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να πιστεύει κανείς ότι οι μάχες για το Ντονμπάς θα είναι οι τελευταίες και οι αποφασιστικές για τον πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων