Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

ΝΔ:« Τα αποτελέσματα , η γενικότερη εκτίμηση αλλά και το ποια θα είναι η στρατηγική των δυο συνυποψήφιων»

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασαν τους τόνους της αντιπαράθεσης ενόψει του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία.

Την ίδια ώρα όμως τα επιτελεία των δύο υποψηφίων αναλύουν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου προκειμένου να μετρήσουν τις δυνάμεις τους ενόψει τις αναμέτρησης της 10ης Ιανουαρίου.

Ηδη από τα αποτελέσματα στις περιφέρειες,, φαίνεται που έχουν υπεροχή και που όχι οι δύο υποψήφιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους για τους δύο μονομάχους η θέση που θα πάρουν οι ψηφοφόροι στις περιφέρειες που επικράτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Διότι αυτό είτε θα διευκόλυνε τον κ.Μεϊμαράκι στο να κλειδώσει την πρωτιά , είτε θα έκανε ντέρμπι την εκλογική διαδικασία.

HTML tutorial

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Α γύρου οι περιοχές που κυριάρχησε ο κ Μεϊμαράκης, ήταν η Α,Β Αθηνών,η Αχαϊα Κυκλάδες Λασίθι, και Φθιώτιδα, ενώ απο την άλλη πλευρά ο έτερος διεκδικητής κ.Μητσοτάκης είχε ισχυρό προβάδισμα στον νόμο Χανίων αλλά και σε ορισμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Επιπροσθέτως η γενικότερη εκτίμηση ειναι πως μετά την πάροδο των εορτών το κλίμα ανάμεσα στους δυο θα γίνει ακόμη πιο έκρηκτικο , και πως αυτος ο οποίος θα καταφέρει να αποφύγει προσωπικές κόντρες και να παρουσιάσει συγκροτημένες και ουσιαστικές θα κόψει το νήμα των εκλογών.

Στο στρατόπεδο Μεϊμαράκη έχοντας μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα σε πλήρη έλεγχο τους κομματικούς μηχανισμούς αναμένεται να υπάρξει μια πιο έντονη επιθεςη στο θυμωειδές στοιχείο των νεοδημοκρατών κυρίως με αναφορές στο παρελθόν του οννεδίτη διεκδικητής της ηγεσίας με μια συνολική προσπάθεια αποδόμησης της υποψηφιότητας Μητσοτάκη κυρίως με επίχειρηματα του τύπου «νεποτισμός και οικογενειοκρατία»

Από την άλλη πλευρά ο η Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να απευθυνθεί σε εκείνους τους ψηφοφόρους που επέλεξαν να διαλέξουν τον κ . Τζιτζικώστα για των ηγεσία την προηγούμενη εβδομάδα προσπαθώντας να μεταπείσει μια ομάδα ψηφοφόρων λιγο περισσότερο προς το κέντρο.

Εν κατακλείδι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει μια κατάπαυση πυρός λόγω και του χαρμόσυνου εορταστικού κλίματος και ευθύς γενομένης απο την πρωτοχρονιά και έπειτα θα υπάρξει μια ακατάπαυστη σημειολογία σε πεπραγμένος και υποθέσεις και των δύο υποψηφίων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων