Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Νέα απεργία των πιλότων στη Lufthansa – Προβλήματα στις πτήσεις

Στη 13η απεργιακή κινητοποίηση σε διάστημα 18 μηνών προχωρά το γερμανικό συνδικάτο των πιλότων Cockpit, που βρίσκεται σε πολύμηνη διαμάχη με τη διοίκηση της εταιρείας Lufthansa.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 08.00 και θα λήξει τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στις εμπορευματικές και τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Cockpit εξηγεί ότι παρά τις σημαντικές υποχωρήσεις που έχει κάνει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με την διοίκηση, η οποία θέλει να διαρρήξει τις “κοινωνικές δομές” εντός της εταιρείας και να “αποδυναμώσει το συνδικάτο”.

Για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, η Lufthansa, στην οποία ανήκουν ακόμη η Germanwings, η Swiss και η Austrian Airlines, προχώρησε σε ευρεία αναδιοργάνωση με στόχο τη μεταφορά των εσωτερικών και μεσαίων αποστάσεων πτήσεων στην χαμηλού κόστους θυγατρική της Germanwings. Ωστόσο, ορισμένα μέλη του προσωπικού θεωρούν ότι η κίνηση αυτή απειλεί το καθεστώς απασχόλησης και αμοιβής τους.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, η εταιρεία επιχείρησε να διευκολύνει τους επιβάτες, θέτοντας σε λειτουργία έναν μηχανισμό προειδοποίησης για να αποφευχθεί το χάος, επιστρατεύοντας πιλότους που βρίσκονται σε άλλες θέσεις και συνεργαζόμενη με την γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων