Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Νέα αποκάλυψη για το Facebook-Καταγράφει κλήσεις και sms στα Android

Την ώρα που η εταιρεία φαίνεται να ασχολείται με τις επιπτώσεις του σκανδάλου της Cambridge Analytica, ο κόσμος έχει ψάξει στα αρχεία του που σχετίζονται με τη λήψη δεδομένων στο δίκτυο για να μπορέσει να καταλάβει πόσα και ποιά από τα προσωπικά τους στοιχεία έχουν γίνει γνωστά. Πολλοί γράφουν στο Twitter ότι ανακάλυψαν πως το Facebook έχει τα αρχεία των κλήσεων και των μηνυμάτων τους.

Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία, το Ars Technica, μια ιστοσελίδα που ασχολείται με τα νέα της τεχνολογίας, ανακάλυψε πως το Facebook κατέγραφε για πολλά χρόνια τις κλήσεις και τα μηνύματα από τα κινητά με λογισμικό Android.

Όταν κάποιος κατεβάζει την εφαρμογή του Facebook στο κινητό του, η εφαρμογή ζητάει να έχει πρόσβαση στις επαφές του κινητού, την οποία χρησιμοποιεί για να προτείνει φίλους στους χρήστες.

Το Facebook, έκανε μια δημοσίευση στην οποία αναφέρεται πως η δυνατότητα αυτή, αφορά τους χρήστες των κινητών με λογισμικό Android, που κατέβασαν τις εφαρμογές του Facebook και του Messenger.

«Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, η μεταφόρτωση των επαφών σας, μας επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιούμε πληροφορίες για κλήσεις ή μηνύματα που έχουν σταλθεί ή έχουν ληφθεί», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

«Η λειτουργία αυτή δεν συλλέγει το περιεχόμενο των κλήσεων ή των γραπτών μηνυμάτων. Οι πληροφορίες σας αποθηκεύονται με ασφάλεια και δεν μεταφέρονται σε τρίτους», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, το Facebook έδωσε οδηγίες για το πώς μπορούν οι χρήστες να ελέγχουν ή να διαγράφουν τις πληροφορίες τους.

σχετικα αρθρα

156 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img