Πολεμικά χαρακτηριστικά λαμβάνουν οι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την ανακοπή της πανδημίας και, με τις συνάμεις στραμμένες προτίστως στη Βόρεια Ελλάδα, οδηγός για τις επόμενες αποφάσεις του Πρωθυπουργού είναι ο βαθμός πίσης στο σύστημα Υγείας.
Το Μαξίμου για τις επόμενες 14 μέρες φαίνεται πως θα προτάξει το δραματικό μήνυμα των επιστημόνων «έξω μόνο για τα απαραίτητα» αλλά και είναι έτοιμο να βγάλει και τα τελευταία μέτρα από την φαρέτρα.
Επιτάξεις ιδιωτικών εγκαταστάσεων, κινητοποίηση στρατού, με νέο κινητό νοσοκομείο, αντίστοιχο με εκείνο που η ελληνική δύναμη είχε αναπτύξει στην Καμπούλ, ελεγχτικό τείχος στα σύνορα και τις επιδημιολογικά φορτισμένες περιοχές με μπαράζ επιχειρήσεων από την ΕΛ.ΑΣ., δημοτική αστυνομία, Εθνική Αρχή Διαφάνειας και άλλα.
Η κυβέρνηση της επόμενες 14 μέρες παραμένει σε απόλυτη επιφυλακή προσδοκώντας σε καλυτέρευση της επιδημιολογικής εικόνας. Η βελτίωση των συνθηκών αναμενόταν από την κυβέρνηση νωρίτερα αλλά σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την τροπή που έχει πάρει η πανδημία έχει κόψει κάθε κουβέντα για άνοιγμα της αγοράς 1η Δεκέμβρη.
Εικόνες πολέμου
Τη στιγμή που στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γεώργιος Γεννηματάς» δεν απομένει ούτε μια κενή κλίνη ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό προχωρά η δημιουργία κινητής υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού προχώρησε στην κίνηση αυτή μετά από απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Η μονάδα θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας και ακτινολογικό εργαστήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάγνωση επιπτώσεων του κορονοϊού στον θώρακα ενώ διευκρινίζεται ότι η κινητή μονάδα δεν θα διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Πηγή: Dikaiologitika.gr