Με τη διαδικασία της ονοματοδοσίας των σηράγγων, παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών.
Η μεγαλύτερη σήραγγα του έργου, αυτή της Παναγοπούλας, πήρε το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου. Στη σήραγγα Πανόρμου δόθηκε το όνομα του Νίκου Τεμπονέρα, εκπαιδευτικού που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων της περιόδου 1990-91. Σε μία προσπάθεια «ισορρόπησης», μία από τις σήραγγες πήρε το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.
Όσο για τις υπόλοιπες σήραγγες του έργου, η σήραγγα Χελιδορίου πήρε το όνομα του Διογένη, η σήραγγες Δερβενίου και Μαύρων Λιθαριών, τα ονόματα των οπλαρχηγών της επανάστασης Νίκου Πετμεζά και Παναγιωτάκη Γεραρή, η σήραγγα Ακράτας του αντιστασιακού Καπετάν Νικήτα, Νίκου Παλίκαρη, και τέλος στη σήραγγα Αιγείρας δόθηκε το όνομα του νεαρού Πάνου Μυλωνά, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, αποτελώντας την αφορμή για τη δημιουργία ενός κινήματος υπέρ της οδικής ασφάλειας.
Όσον αφορά τη λειτουργία του άξονα, η Κορίνθου-Πατρών θα δοθεί στην κυκλοφορία νωρίς το απόγευμα. Οι εορταστικές μετακινήσεις (πριν και μετά το Πάσχα) θα εξυπηρετούνται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά ρεύμα σε όλο το μήκος του δρόμου, ωστόσο μετά το Πάσχα θα υπάρξουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Τα διόδια δεν θα λειτουργήσουν πριν το Πάσχα.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε, όπως και στα Τέμπη, για την ολοκλήρωση του έργου που συμβολίζει την ικανότητα της χώρας να σταθεί στα πόδια της «δεν θέλω να μιλήσω για την ιστορία του έργου, ο δρόμος είχε γίνει θρύλος για την ατελείωτη ταλαιπωρία που χάριζε στους πολίτες, ιδίως στις ημέρες των μαζικών εξόδων».
Στην κατάσταση που παρελήφθη το έργο αναφέρθηκε και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Στα εγκαίνια επίσης παρευρέθη ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, πλήθος βουλευτών και τοπικών παραγόντων.