Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

«Νέα φάση η αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στο Ιράκ»

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Κυριακή ότι η αποστολή επιπλέον 1500 στρατιωτικών συμβούλων στο Ιράκ σηματοδοτεί την έναρξη μια «νέας φάσης» στις επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Το πρώτο στάδιο ήταν να επιτύχουμε τη συγκρότηση μιας αντιπροσωπευτικής και αξιόπιστης κυβέρνησης στο Ιράκ και το κάναμε πραγματικότητα» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που μεταδόθηκε σήμερα από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Τώρα, αντί απλά να στοχεύουμε στο να αναχαιτίσουμε την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, θέλουμε να βρισκόμαστε στην θέση να εξαπολύσουμε μία επίθεση» είπε ο Ομπάμα.

«Αυτό σηματοδοτεί μία νέα φάση» υπογράμμισε ο πρόεδρος προσθέτοντας ότι ο συνασπισμός έχει αυτή τη στιγμή «ανάγκη από χερσαίες δυνάμεις, Ιρακινούς στρατιώτες, που θα μπορέσουν να αρχίσουν να απωθούν» τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε εξάλλου ότι οι «Αμερικανοί στρατιώτες δεν θα πολεμήσουν».

«Θα εγκαταστήσουμε 4 στρατόπεδα εκπαίδευσης μαζί με τα μέλη του συνασπισμού, εκεί θα προχωρήσουμε στη στρατολόγηση Ιρακινών (…) θα τους παράσχουμε μία καλή εκπαίδευση, έναν καλό εξοπλισμό, θα τους βοηθήσουμε στο πεδίο της στρατηγικής και της υλικοτεχνικής υποστήριξης».

«Από τη στιγμή που θα είναι έτοιμοι να επιτεθούν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, θα τους παράσχουμε μία στενή υποστήριξη από αέρος» προσέθεσε ο πρόεδρος σε αυτήν τη συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων