Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Νέα φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας

Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει αυτή την ώρα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για δύο εστίες μέσα και έξω από το ΚΥΤ της Μόριας με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν σε όλα τα σημεία.

H φωτιά καίει όσες σκηνές έχουν απομείνει με τις εικόνες καταστροφής και απόγνωσης να μην έχουν τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναζητεί έναν μελαχρινό άντρα με κάπρι παντελόνι ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για τις αναζωπυρώσεις.

Η νέα φωτιά προκάλεσε πανικό σε πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή και προστέθηκαν στο μήκους πολλών χιλιομέτρων υπαίθριο καταυλισμό στο δρόμο από το ΚΥΤ μέχρι την είσοδο της πόλης. Οι δύο φωτιές έχουν απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων μεταξύ τους και μαύρος πυκνός καπνός βγαίνει από τα σημεία που καίγονται.

Η κατάσταση στο νησί είναι τεταμένη τόσο από κατοίκους που έχουν συγκεντρωθεί στη δομή με σκοπό να μην επιτρέψουν να περάσουν μέσα στη δομή οχήματα του στρατού, προκειμένου να κάνουν εργασίες καθαρισμού και να τοποθετήσουν νέες σκηνές για να μείνουν οι άστεγοι μετανάστες και πρόσφυγες όσο και από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είδαν μέσα σε ένα βράδυ να γίνονται στάχτη και τα λιγοστά υπάρχοντά τους. Πριν από λίγο, ομάδα ατόμων, επιτέθηκε σε cameraman τηλεοπτικού σταθμού που βρισκόταν εκεί για να καλύψει τα γεγονότα. Αφού έσπρωξαν την κάμερα που κρατούσε στη συνέχεια τον χτύπησαν στο πρόσωπο.

Φωτιά στη Σκάλα Λουτρών

Την ίδια ώρα ακόμη μία φωτιά στο νησί έχει κινητοποιήσεις τις δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Νωρίτερα ξέσπασε πυρκαγιά ελαιόκτημα που βρίσκεται κοντά σε δεξαμενές καυσίμων Σκάλας Λουτρών και Κουντουρουδιάς.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν στο σημείο αυτή τη στιγμή προσπαθούσαν να την οριοθετήσουν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων