Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Νέα μελέτη: Όσοι ασθένησαν από κορωνοϊό έχουν αντισώματα

Ο Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως οι περισσότεροι ασθενείς που νόσησαν από κορωνοϊό ανέπτυξαν αντισώματα στην χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξάπλωση της επιδημίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κος Τσιόδρας αναφέρθηκε στα ευρήματα μελέτης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης που αποτυπώνει ειδικά αντισώματα έναντι του ιού σε όσους πέρασαν την ασθένεια.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής η ερευνητική ομάδα πανεπιστημίου κατόρθωσε να βρει το τεστ βάση του οποίου τα λάθη στον εντοπισμό των αντισωμάτων δεν είναι πάνω από το 1%.Η ίδια έρευνα απέδειξε πως όσοι νόσησαν είχαν αντισώματα έναντι του ιού.

«Σε όλους όσοι πέρασαν την ασθένεια ανιχνεύθηκαν ειδικά αντισώματα έναντι του ιού, όπως έδειξε μελέτη σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η ίδια επιστημονική ομάδα έχει συνδέσει την παρουσία των αντισωμάτων με τη δυνατότητα του οργανισμού να εξουδετερώνει τον ιό» είπε χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης θα δημοσιευθούν, σύμφωνα με τον καθηγητή στο Nature Medicine.

Πρόσθεσε μάλιστα πως άνθρωποι με θετικά αντισώματα θα έχουν κάποια ανοσία ενώ ανέφερε πως μέχρι στιγμής ελέγχθησαν 1000 άτομα.

«Δεν μπορούμε να απαντήσουμε ακόμη για πόσο καιρό θα έχουν ανοσία», υπογράμμισε σε κάθε περίπτωση.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στην εκτίμηση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, για πιθανό δεύτερο κύμα του ιού.

«Η επίδραση του καλοκαιριού δεν θα είναι επαρκής για να μηδενίσει το ιό» είπε τονίζοντας πως όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά μας και ειδικότερα την εθελούσια συμμόρφωση με βασικούς κανόνες υγιεινής.

«Μακάρι το καλοκαίρι να έχει θετικές επιπτώσεις στην κυκλοφορία, θα περιμένουμε και θα δούμε δεν θέλω να μιλάω με πιθανότητες», κατέληξε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων