Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Νέα μετωπική επίθεση Καμμένου σε Κοτζιά – Τι δήλωσε στο υπουργικό για Σόρος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο της συνέντευξης του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως στο υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου, ο Πάνος Καμμένος είχε «καταγγείλει πως η κυβέρνηση χρηματίζεται από τον Τζόρτζ Σόρος».

Απαντώντας στο αίτημα της ΝΔ για διερεύνηση των όσων ειπώθηκαν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αρχικά διέψευσε ότι έκανε οποιαδήποτε αναφορά στον Τζορτζ Σόρος, αργότερα ωστόσο σε νέα του δήλωση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, υποστήριξε πως η αναφορά που έκανε για τον μεγαλοεπενδυτή δεν αφορούσε την κυβέρνηση και άφησε εκ νέου αιχμές κατά του κ. Κοτζιά. Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα».

Καμμένος: Τι είπα για τον Σόρος στο υπουργικό

Δύο ημέρες μετά την επίμαχη συνέντευξη Κοτζιά – και αφού χθες το Μέγαρο Μαξίμου είχε κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με διπλή του παρέμβαση, μέσω δήλωσης αλλά και ανάρτησης στο Twitter διέψευσε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και υποστήριξε ότι δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά στον Τζορτζ Σόρος, υποστηρίζοντας μάλιστα πως βρίσκεται σε εξέλιξη «επιχείρηση αντιπερισπασμού από “τα ορφανά του Σημίτη”».

Στη δήλωσή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως «στήνονται ολόκληρα σενάρια γύρω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από μένα. Να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι πενήντα εκατομμύρια δόθηκαν στην κυβέρνηση από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του ΥΠΕΞ με εταιρεία εκδόσεως βίζα, που δεν έχει να κάνει σχέση με την κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπου τα ορφανά του Σημίτη και οι συνέταιροί τους στην ΝΔ βλέπουν ότι αρχίζει να καταρρέει ο μύθος που προσπάθησαν να χτίσουν».

Σημείωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει υπουργικό συμβούλιο στο οποίο κρατούνται πρακτικά και τόνισε ότι «όσοι μίλησαν, όπως ο Χρήστος ο Σπίρτζης ήταν ξεκάθαροι» προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την προσπάθεια κάποιων να χτίσουν τέτοια σενάρια πάνω σε αυτές τις δηλώσεις.

Αναφερόμενος στον Νίκο Κοτζιά είπε ότι δεν θα ασχοληθεί πλέον μαζί του, προσθέτοντας με νόημα: «Το γαρ πολύ της θλίψεως…»

Είχε προηγηθεί ανάρτησή του υπουργού στο Twitter, όπου σημείωνε: «Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες».

Ωστόσο, ο Νίκος Κοτζιάς επανήλθε κατά του κ. Καμμένου και μέσω διαρροής όχι μόνο επιμένει στα όσα υποστήριξε δημοσίως με τη συνέντευξή του στο Creta αλλά αφήνει υπόνοιες μέχρι και για διαγραφή μέρους των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου!

«Αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε», ανέφεραν κύκλοι του πρώην υπουργού Εξωτερικών στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων