Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Νέα ρήγματα στη συνοχή της ΔΗΜΑΡ

Εμφανή προβλήματα ανομοιογένειας παρουσιάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ και ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2010 -όταν ίδρυσε την Δημοκρατική Αριστερά- αισθάνεται ότι δεν έχει τον έλεγχο του κόμματός του.

Η άρνησή του να συζητήσει με το ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά προκάλεσε νέα ρήγματα στην συνοχή του κόμματος και βρήκε απέναντι τον Νίκο Μπίστη, όπως επίσης και άλλα στελέχη πολύ κοντά στην ηγεσία του κόμματος που προτίμησαν παρά την διαφωνία τους για το «όχι» του Κουβέλη να σιωπήσουν για να μην προκαλέσουν νέες αναταράξεις.

Το τελευταίο κρούσμα ανομοιογένειας που καταγράφηκε στην ΔΗΜΑΡ αφορούσε την απόφαση του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Πανούση, ο οποίος σημειωτέον έχει διαφοροποιηθεί σε αρκετές ψηφοφορίες από την γραμμή Κουβέλη, να μιλήσει σε εκδήλωση του «Αριστερού Δικτύου», δηλαδή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Στο Αριστερό Δίκτυο συμμετέχουν που διαφωνούν με την γραμμή το προέδρου του κόμματος και τον κατηγορούν για σταλινική συμπεριφορά. Ανάμεσά τους οι διαγραφέντες βουλευτές Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης.

Όταν η Αγίου Κωνσταντίνου πληροφορήθηκε την συμμετοχή Πανούση στην εκδήλωση του Αριστερού Δικτύου, τον ανάγκασε όχι μόνο να ματαιώσει την εκεί παρέμβασή του αλλά να εκδώσει και ανακοίνωση με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθούσε να βγάλει τρελούς τους διοργανωτές.

Η ΔΗΜΑΡ μάζεψε στο παρά πέντε τον βουλευτή της, οι πληροφορίες όμως εκ των έσω αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα η κρίση θα επεκταθεί και δεν θα μπορεί να κουκουλωθεί κάτω από διαψεύσεις.

Εκ παραλλήλου ορισμένοι έχουν αρχίσει να νοσταλγούν τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι η αυταρχική συμπεριφορά του Φ. Κουβέλη, τους δείχνει τον δρόμο της εξόδου από την ΔΗΜΑΡ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων