Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Νέα σύσταση από τη Γαλλία για τις μάσκες: «Μην χρησιμοποιείτε υφασμάτινες»

Να αποφεύγουν τις υφασμάτινες μάσκες συνιστούν τώρα οι Αρχές της Γαλλίας στους πολίτες, σημειώνοντας ότι οι χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης είναι μια πιο ασφαλής επιλογή για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Σύσταση προς τους πολίτες απηύθυνε η Γαλλία, επικαιροποιώντας τα δεδομένα σε σχέση με τις μάσκες που ενδείκνυνται για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Γαλλίας συνιστά στους πολίτες να χρησιμοποιούν χειρουργικές μάσκες, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη προστασία σε σχέση με τις υφασμάτινες.

Είναι η πρώτη φορά που η χώρα προβαίνει σε σύσταση σε σχέση με τον τύπο της μάσκας που πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες, καθώς οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού προξενούν ανησυχίες στους ειδικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο κύριος φόβος των επιδημιολόγων είναι ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη θα μπορούσαν να είναι πιο επιθετικά, με την ΕΕ να επιδιώκει άλλωστε επίσπευση των εμβολιασμών, όπως διαφάνηκε και στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η σύσταση που απευθύνω στους Γάλλους πολίτες είναι να μην χρησιμοποιούν πλέον υφασμάτινες μάσκες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, μιλώντας στο TF1.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Γαλλία να εισέλθει σε σκληρότερο lockdown.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων