Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Νέες δηλώσεις Ακάρ: «Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο»

Νέες δηλώσεις έκανε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας από τη μια πως η χώρα του επιθυμεί τον διάλογο με την Ελλάδα, ωστόσο από την άλλη δεν δεν έδειξε διάθεση για υποχωρήσεις.

«Θέλουμε να συζητήσουμε για τα ζητήματα που υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και να βρούμε λύσεις σε αυτά τα προβλήματα με τους γείτονες, στο πλαίσιο των κανόνων», δήλωσε ο Άκαρ, προσθέτοντας, ωστόσο ότι «είναι μάταιο για τρίτους να προσπαθήσουν να θεσπίσουν ορισμένους κανόνες και να περιμένουν αυτοί να γίνουν αποδεκτοί από την Τουρκία».

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου και της πολιτικής για την επίλυση των προβλημάτων, ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Θέλουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Για το Κυπριακό, είπε πως «το ζήτημα της Κύπρου αποτελεί εθνική μας υπόθεση. Αν η άλλη πλευρά θέλει να λύσει το θέμα με πολιτικά μέσα, τότε πρέπει να δεχτεί την ύπαρξη των Τουρκοκύπρων αδερφών μας, ακολουθώντας την κοινή λογική και όχι τους δικούς της σχεδιασμούς για τα δικαιώματα στη θάλασσα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων