Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: «Κίνηση καλής θέλησης η επίσκεψη στα κλειστά Βαρώσια – Οι Ελληνοκύπριοι δεν ανταποκρίθηκαν»

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Τρίτης, μετά την ολοκλήρωση συνεδρίασης του κόμματός του, για το σόου που έστησαν οι Τούρκοι την Κυριακή στην Αμμόχωστο.

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για… «γενναία κίνηση καλής θέλησης, που δεν βρήκε απάντηση από την ελληνινή πλευρά», αναφερόμενος στο άνοιγμα των Βαρωσίων.

«Την Κυριακή, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο νησί με την ευκαιρία της 37ης επετείου της διακήρυξης της ΤΔΒΚ, η οποία είναι το πιο πολύτιμο ζήτημα του τουρκοκυπριακού αγώνα για νομική ισότητα και ύπαρξη. Πιστεύω ότι η επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε μετά τις προεδρικές εκλογές περιείχε σημαντικά μηνύματα. Οι υπουργοί μας, μέλη του κοινοβουλίου και βετεράνοι, συνοδεύτηκαν από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Συμμετείχαμε στους εορτασμούς της Δημοκρατίας για πρώτη φορά στο νησί και μοιραστήκαμε τη χαρά των Τουρκοκυπρίων» είπε αρχικά ο Ερντογάν.

Και συνέχισε: «Αργότερα, πήγαμε στα κλειστά Βαρώσια. Αυτή η χειρονομία καλής θέλησης δεν βρήκε ποτέ ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά. Η ΤΔΒΚ άνοιξε την ακτογραμμή των Βαρωσίων στο κοινό, υποστηρίζουμε αυτό το γενναίο βήμα. Μπήκαμε σε αυτό τον δρόμο μέσα σε 15 ημέρες. Δείξαμε αποφασιστικότητα να αναπτυχθούμε γρήγορα στην περιοχή. Όσοι δεν καταλαβαίνουν την επίσκεψή μας εκεί, την αντιμετώπιζαν σαν πικνίκ».

«Το έθνος μας γνωρίζει πολύ καλά τι δουλειά κάνουμε εκεί. Μετά την τελετή, είχαμε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερσίν Τατάρ. Ο Τατάρ επισκέφθηκε την Άγκυρα μετά την εκλογή του. Πιστεύω ότι έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο που θα καταστήσει την ΤΔΒΚ αποδεκτή στην ευρύτερη περιοχή και στον κόσμο» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων