Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Νέες περικοπές για κοινωνικά επιδόματα

Νέες περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, εξέτασαν σε σύσκεψη διάρκειας δυόμιση ωρών οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Χουλιαράκης και Θεανώ Φωτίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις «κόκκινες» γραμμές που θα προτάξουμε στη διαπραγμάτευση για εργασιακά, δήλωσε ο κ.Κατρούγκαλος σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της σύσκεψης, χωρίς ωστόσο να πει ποιες είναι αυτές.

Κατά τ΄άλλα, η σύσκεψη έγινε μετά τη διαπίστωση των θεσμών για το κενό στη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης στον προϋπολογισμό του 2017 και την ύπαρξη- κατά την εκτίμησή τους την οποία δεν συμμερίζεται η κυβέρνηση- κενού της τάξεως του 0,2% ΑΕΠ ή 400 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος με δηλώσεις του διευκρίνισε ότι όπου υπάρχουν επικαλύψεις κοινωνικών επιδομάτων, με το ΚΕΑ, δεν υπάρχει λόγος αυτά τα επιδόματα να παραμείνουν. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα περικοπής επιδομάτων ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα αναπηρικά επιδόματα ή τα οικογενειακά επιδόματα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων