Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

«Νεκρή» η πασχαλινή αγορά

Σιγά σιγά φθάνουμε στην τελική ευθεία για την εορτή του Πάσχα. Μεγάλη Εβδομάδα η ερχόμενη, μόνο που για την αγορά δεν θα έχει αναστάσιμη κατάληξη. Προβλέπεται ότι τα πάθη θα είναι διαρκείας μέχρι νεωτέρας. Η διαφορά στην κίνηση τούτες τις ημέρες είναι μεγάλη όχι μόνο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σε σχέση με πέρυσι. Τίποτα δεν θυμίζει ότι έρχεται Πάσχα, πλην ενδεχομένως των διακοπών των παιδιών για όσους έχουν παιδιά.

Περισσότερο από ποτέ οι καταναλωτές θα περιμένουν μέχρι τέλους σχεδόν, ελπίζοντας να πετύχουν την καλύτερη δυνατή τιμή… Ειδικά για τα αμνοερίφια οι τιμές παραδοσιακά υποχωρούν το Μεγάλο Σάββατο (ε, δεν υπάρχει κι άλλο περιθώριο).

Τα σούπερ μάρκετ διατείνονται ότι φέτος το πασχαλιάτικο τραπέζι θα είναι κατά 8% φθηνότερο απ’ ότι ήταν το 2012 και αναφέρουν ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα το αρνί θα κυμαίνεται στα 6,5 ευρώ το κιλό και το Μεγάλο Σάββατο θα προσγειωθεί στα 5,5 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με τις αλυσίδες του χώρου, φέτος θα χρειαστούμε περί τα 39,80 ευρώ για το πασχαλινό τραπέζι, έναντι 43,23 ευρώ πέρυσι και 47,18 ευρώ το 2011. Εννοείται ότι στο καλάθι το αρνί υπολογίζεται ένα κιλό (διαφορετικά η τιμή του καλαθιού θα ήταν Η ΕΙΔΗΣΗ του αιώνα…). Ένα δεκάκιλο αρνί θα κοστίσει περί τα 65 ευρώ, οπότε υπολογίστε ότι το 100αρικο δεν φτάνει ούτε για ζήτω (για όσους ψήσουν…).

Επί του παρόντος «σιγοψήνονται» οι έμποροι στην κεντρική κρεαταγορά και λαχαναγορά. Οι πελάτες κόβουν κίνηση όπως συνηθίζουν να χαζεύουν στα …κοσμηματοπωλεία. Υπερβολές ; Κάντε μια βόλτα και θα δείτε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων