Γράφει, ο Δημήτρης Κατσαρός,
Το ελληνικό γενικό προξενείο ήδη προέβη στην αγορά φαρμάκων πρώτης ανάγκης για τους νοσηλευόμενους μετά από συνεννόηση με το ιατρικό προσωπικό.
Το θλιβερό γεγονός έτυχε άμεσης παρέμβασης από τον υπουργό εξωτερικών. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Είναι εγκληματικές οι πολιτικές ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της Ουκρανικής κρίσης. Και φαντάζει κάπως ειρωνικό σήμερα να δηλώνουμε την θλίψη και τη συμπαράστασή μας προς τους ομοεθνείς μας στην Ουκρανία, όταν προ καιρού διαβεβαιώναμε πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για την ασφάλειά τους.
Φυσικά η ουκρανική κρίση έχει και μεγάλες διαστάσεις και παράγοντες που δεν ελέγχονται από μια Τρίτη κυβέρνηση. Η Ελλάδα ωστόσο κράτησε για άλλη μια φορά υποτονική στάση στο ζήτημα πηγαίνοντας με τα νερά των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την ανοιχτή στήριξη του καθεστώτος της Ουκρανίας μετά την αποπομπή του προέδρου Γιαννοκόβιτς, παρά το γεγονός ότι ήταν απόλυτα ξεκάθαρο από την αρχή και ο πραξικοπηματικός χαρακτήρας της αλλαγής κυβέρνησης αλλά και ο πολιτικός χώρος από τον οποίο προερχόταν ο νέος πρόεδρος. Οι νεοναζί στην Ουκρανία ανθούν με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης.
Παράλληλα, λοιπόν με την ενδεχόμενη ζημιά που η στάση μας αυτή μπορεί να είχε και να έχει στο μέλλον στις σχέσεις μας με τη Ρωσία, είναι καλό να συνειδητοποιούμε τις ειρωνείες της πολιτικής στάσης μας.