Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

NEL Lines: Ζητά να καλύψει δυο γραμμές στο βόρειο Αιγαίο

Να αναλάβει τα δρομολόγια του πλοίου “Μυτιλήνη”, στις δυο γραμμές του βόρειου Αιγαίου ζήτησε, η έκπτωτη Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου (NEL Lines), από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το enet.gr, με την αίτηση που κατέθεσε η εταιρεία προσέφυγε κατά του υπουργείου Ναυτιλίας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση Βαρβιτσιώτη.

Όπως αναφέρει στην προσφυγή της η απόφαση να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία, “είναι ανυπόστατη αφού ελήφθη από αναρμόδιο όργανο άνευ ειδικής προ τούτο εξουσιοδοτήσεως χωρίς να υπάρξει γνωμοδότηση και να κληθεί υποχρεωτικά ο ενδιαφερόμενος να παράσχει εξηγήσεις”.

Επίσης προσθέτει ότι το υπουργείο προχώρησε στη διαδικασία ανάθεσης των γραμμών κατόπιν αναμόρφωσης της δομής τους και του τρόπου των δρομολογίων, με αναπροσαρμογή των καταβαλλόμενων μισθωμάτων κατά 112,50%, ενώ προχώρησε σε αδικαιολόγητη μείωση των χαρακτηριστικών του πλοίου που εκτελούσε τη γραμμή πριν από την έκπτωση της εταιρείας, βάζοντας ως ελάχιστο αριθμό κλινών επιβατών του συμμετέχοντος πλοίου 100 κλίνες αντί 250 που ήταν έως σήμερα.

Η εταιρεία υπογραμμίζει επίσης ότι επιφυλάσσεται κατά παντός νόμιμου δικαιώματός της και ζητεί να γίνει δεκτό το αίτημα για δρομολόγηση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Μυτιλήνη».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων