Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέο επεισόδιο της «ναυμαχίας της Ραφήνας» χωρίς όμως νικητή

Χθες πρώτη Αυγούστου συνήλθε το το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αφού οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών Seajrts και Golden Star Ferries είχαν μια σειρά αιτημάτων που αφορούσαν τις τροποποιήσεις και αλλαγές σε δρομολόγια και τις ώρες των πλοίων τους.

Το συμβούλιο δεν έκανε αποδεκτά τα βασικά αιτήματα τροποποίησης δρομολογίων που είχαν κατατεθεί από εταιρίες που εξυπηρετούν γραμμές από το λιμάνι της Ραφήνας προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και Παροναξία. Βασική αιτιολογία ήταν ότι εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου δεν μπορεί να γίνουν δεκτά τέτοια αιτήματα. Ωστόσο λόγω των μεγάλων συγκρούσεων μεταξύ των εταιρειών που χρησιμοποιούν το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής είναι  το Συμβούλιο επέλεξε να βρει μια μέση λύση για να μην υπάρξουν εντάσεις.

Φέτος ειδικότερα η δρομολόγηση από τρεις εταιρείες,(Golden Star Ferries, Sea Jet, Fast Ferries) από τη Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και Παροναξία έχει οδηγήσει σε έναν τρομερό ανταγωνισμό τιμών και χρονοθυρίδες αναχωρήσεων-αφίξεων.

Το συμβούλιο απέρριψε το βασικό αίτημα της  Golden Star Ferries για επέκταση του δρομολογίου του πλοίου από τη Μύκονο στην Πάρο, αλλά και το επίσης βασικό αίτημα της Seajets για έκτακτη δρομολόγηση του Naxos Jet στη γραμμή Μύκονος, Ίος, Θήρα, Σίκινος, Μύκονος, Τήνος, Ραφήνα, καθώς και το αίτημα της ίδιας εταιρείας για προσθήκη στο δρομολόγιο του Tera Jet του λιμανιού της Άνδρου από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2017. Ενώ αποδέχτηκε δύο από τα πέντε  αιτήματα της Seajets και δύο από τα τρία αιτήματα της Golden Star Ferries.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων