Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Νέο πακέτο με προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση

Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίο9υ δίνεται μία νέα μικρή παράταση στην κυβέρνηση προκειμένου να φέρει προς ψήφιση το νέο πακέτο με προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθεί άλλο 1 δις.

Στην κορυφή της ατζέντας είναι τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, για τα οποία θα πρέπει να υπάρξει κατάλληλη νομοθεσία, σχετικά με τις αρμοδιότητες και ιδιαιτέρως τα όρια, με τα οποία θα δράσουν οι σύμβουλοι διαχείρισής τους.

Οι δανειστές κρίνουν επίσης απαραίτητη την είσοδο ιδιωτών στον ΑΔΜΗΕ, με σκοπό την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και με την πρόταση της κυβέρνησης για θυγατρική της ΔΕΗ, που θα ασχολείται με την κατανομή του δικτύου στο Δημόσιο, να μην τους καλύπτει.

Μαζί με αυτά θα πρέπει να ψηφιστεί η υιοθέτηση της δεύτερης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, που θα αφορά σε πετρελαϊκά προϊόντα και αναψυκτικά.

Ένα επιπλέον αγκάθι που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων που ξεκινάει θα είναι το θέμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, για την οποία οι δανειστές θέλουν σε τελείως ανεξάρτητη και υπό τη νομική μορφή ανώνυμης εταιρείας, με το υπουργείο Οικονομικών να διαφωνεί. Σε αυτό θα παίξει κρίσιμο ρόλο η επιλογή του αντικαταστάτη της Κατερίνας Σαββαΐδου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων