Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Νέο προπαγανδιστικό τουρκικό βίντεο κατά της Ελλάδας – Fake απωθήσεις παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο

Να δημιουργήσει διεθνώς εντυπώσεις κατά της Ελλάδας, για το θέμα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο Πέλαγος, επιχειρεί η Τουρκία με fake news κ’ επεξεργασμένα βίντεο στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και τα social media.

Τον τελευταίο χρόνο τ’ αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων από τις ελληνικές Αρχές, έχει φέρει θεαματικά αποτελέσματα στη μείωση των μεταναστευτικών ροών -αγγίζοντας το 92% σε σχέση με το 2019- στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, προκαλώντας εκνευρισμό στην Άγκυρα.

Τουρκικά ΜΜΕ δημοσιοποιούν τις τελευταίες μέρες επεξεργασμένα βίντεο, που δείχνουν -σύμφωνα μ’ όσα ισχυρίζονται- δυνάμεις του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, ν’ απωθούν προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα, βάρκες με μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν παράνομα στα ελληνικά νησιά.

Σήμερα το TRT δημοσιεύει σχετικό βίντεο, κατηγορώντας πως οι ελληνικές δυνάμεις οδήγησαν βάρκα με παράνομους μετανάστες στα διεθνή ύδατα… «αφήνοντάς τους να πεθάνουν». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούνιο ανατολικά της Λέρου και καταγράφηκε με τουρκικό drone. Οι μετανάστες τελικά «διασώθηκαν» με παρέμβαση της τουρκικής Ακτοφυλακής, όπως αναφέρει το δημοσίευμα που -ακολουθώντας πιστά την κυβερνητική γραμμή- κατηγορεί την Ελλάδα πως «αφήνει δεκάδες ανθρώπους να πεθάνουν στην ανοιχτή θάλασσα».
turkish

Η Τουρκία, επιχειρεί να «εργαλειοποιήσει» πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο έδαφός της, προωθώντας τους προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Το γεγονός πως οι ελληνικές Αρχές, έχουν αποτρέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό, τις τουρκικές μεθοδεύσεις στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Αξίζει ν΄ αναφερθεί πως η τουρκική «μονταζιέρα» δημοσιοποιεί επεξεργασμένο το υλικό, που έχουν καταγράψει οι κάμερες των σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής και τα drone, μόνο από τ’ αυξημένα μέτρα επιτήρησης των ελληνικών Αρχών στα θαλάσσια σύνορα και όχι όσα συνήθως προηγούνται.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, η Άγκυρα διαθέτει τα εναέρια και θαλάσσια μέσα να ελέγξει τις κινήσεις της παράνομης μετανάστευσης από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα και με τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό. Αυτό όχι μόνο δεν το πράττει, αλλά απεναντίας προωθεί την παράνομη μετανάστευση ώστε ν’ ασκήσει πίεση στην Ε.Ε. και κυρίως στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλά από τα επεξεργασμένα βίντεο της τουρκικής «μονταζιέρας», είναι τραβηγμένα από σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής που λίγο νωρίτερα είχαν «συνοδεύσει» βάρκες με παράνομους μετανάστες προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Πηγή: protothema.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων