Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Το νέο στρατηγικό πλάνο της Mercedes-Benz

H Mercedes-Benz μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Meet Mercedes ενημερώνει το κοινό της με όλα τα σχέδια και τα μελλοντικά πλάνα της γερμανικής φίρμας μετά την πανδημία.

Στην εν λόγω πλατφόρμα θα δημοσιεύονται επεισόδια, στα οποία κάθε φορά θα είναι και διαφορετικός καλεσμένος. Στο πρώτο επεισόδιo, ο Πρόεδρος του ομίλου Daimler, Ola Kallenius, αναφέρει τους μελλοντικούς στόχους της Mercedes-Benz. Αναλυτικότερα, η Mercedes-Benz υποθέτει ότι η πανδημία Covid-19 και οι επιπτώσεις της θα συνεχιστούν για μια άγνωστη ακόμα χρονική περίοδο.

Ωστόσο, η εταιρεία βλέπει τις πρώτες θετικές εξελίξεις. H πλειονότητα των εκθέσεων σε όλο τον κόσμο έχουν ανοίξει ξανά και από τις 20 Απριλίου τα εργοστάσια ξεκίνησαν την παραγωγή νέων αυτοκινήτων, ενώ τον Ιούνιο η γραμμή παραγωγής θα λειτουργεί κανονικά.

Αναφορά έγινε και για την αγορά της Κίνας, όπου οι πωλήσεις επέστρεψαν σε κανονικό επίπεδο, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τον Απρίλιο, οι νέες πωλήσεις αυτοκινήτων για τη Mercedes ήταν υψηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Κίνα είναι τεράστια αγορά και το “κλειδί” της επιτυχίας.

Η Daimler στήριξε σημαντικές ενέργειες παγκοσμίως. Η ομάδα της Mercedes-AMG Petronas συμμετείχε στην ανάπτυξη και παραγωγή αναπνευστικών βοηθημάτων, τα οποία ονομάζονται Continuous Positive Airway Pressure (CPAP). Συγκεκριμένα, 10.000 τέτοιες συσκευές μοιράστηκαν σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον, παρήχθη και δωρίστηκε ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός και πάνω από 300.000 μάσκες διανεμήθηκαν δωρεάν. Ακόμα, 2.000 επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες προσώπου κατασκευάστηκαν και δόθηκαν στο εργατικό δυναμικό.

Το πρόγραμμα «Ambition2039» παρουσιάστηκε πριν από έναν χρόνο και ουσιαστικά πρόκειται για την πορεία της εταιρείας προς το ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα, από τη λειτουργία των εργοστασίων μέχρι και την κίνηση των νέων αυτοκινήτων. Τα πρώτα βήματα θα γίνουν από το 2022 και περιλαμβάνουν περισσότερα από 30 εργοστάσια αυτοκινήτων και φορτηγών παγκοσμίως. Ακόμα και η παραγωγή μπαταριών θα είναι με ουδέτερο CO2. Μάλιστα, ένα εργοστάσιο στο Kamenz πληροί τις παραπάνω προυποθέσεις, παρόλο που κατασκευάστηκε το 2018. Περισσότερα στοιχεία για τα μελλοντικά σχέδια της Mercedes-Benz, μπορείτε να δείτε παρακάτω, στο πρώτο επεισόδιο του Meet Mercedes

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων