Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Νέο θέμα ανακύπτει με το Νίκο Ρωμανό. Διακόπτουν ξαφνικά τη φοίτησή του

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Όλοι θυμόμαστε πώς ολόκληρη η Βουλή, κυβέρνηση και αντιπολίτευση ασχολήθηκε με το ζήτημα της φοίτησης του Νίκου Ρωμανού, με λάθη από όλες τις πλευρές αλλά και με την ίδια την ταπείνωση του Ρωμανού και του εν πολλείς αρίστερίστικου αγώνα του να καταλήξει με βραχιολάκι μεν αλλά και με τη δυνατότητα να μπορεί να παίρνει άδειες φοίτησης.

Και ενώ τη χώρα απασχολούν πολύ σημαντικά ζητήματα με την επερχόμενη κατάληξη των διαπραγματεύσεων, η Δικαιοσύνη αποφάσισε να διακόψει ξαφνικά τη φοίτηση του Ρωμανού.

Όπως αναφέρουν σε καταγγελία οι σύντροφοί του, η Διευθύντρια της φυλακής Κορυδαλλού Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, ο εισαγγελέας Νικόλαος Ποιμενίδης και η κοινωνική λειτουργός Βάσω Φραγκαθρούλα αποφάσισαν να διακόψουν «πραξικοπηματικά» τη φοίτηση του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος πέρασε κανονικά το 1/3 των μαθημάτων του εξαμήνου όπως όριζε η τροπολογία που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκεμβριο.

HTML tutorial

Η ανακοίνωση δεν ζητά τίποτα παραπάνω από την εφαρμογή του παλαιού και νέου νόμου απευθύνοντας καταγγελία και έκκληση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ουσιαστικά το κείμενο καταγγέλλει αφενός το συμβούλιο της φυλακής που αρνείται να εφαρμόσει την τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή, αφετέρου το ίδιο το υπουργείο το οποίο θεωρούν ότι συγκαλύπτει την υπόθεση αν και δεν αναφέρουν που ακριβώς στηρίζουν τη δεύτερη καταγγελία.

«Το συμβούλιο της φυλακής δηλαδή η Διευθύντρια της φυλακής Κορυδαλλού Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, ο εισαγγελέας Νικόλαος Ποιμενίδης και η κοινωνική λειτουργός Βάσω Φραγκαθρούλα αποφάσισαν να φέρουν εις’ πέρας ένα νομικό πραξικόπημα με την πλήρη συγκάλυψη του υπουργείου δικαιοσύνης.» αναφέρει το κείμενο. Αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε είναι ότι υπερσυντητηριτικοί κύκλοι της Δικαιοσύνης προσπαθούν να δημιουργήσουν εκ νέου ζήτημα που θα θέσει ξάνα την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Η άμεση απάντηση του υπουργείου θα είναι να εφαρμώσει τα νόμιμα για ένα συμβούλιο φυλακών που δεν εφαρμόζει το νόμο, αν αυτό επικυρωθεί νομικά και να μην αφήσει τίποτα αυτή τη στιγμή να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας:

Ο σύντροφος πέρασε κανονικά το 1/3 των μαθημάτων του εξαμήνου όπως όριζε η τροπολογία που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκεμβριο. Με βάση την ίδια τροπολογία για τους υπόδικους καταργούνταν η σύμφωνη γνώμη του ανακριτή. Για άλλη μια φορά λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου.

Το συμβούλιο της φυλακής έστειλε την αίτηση του συντρόφου στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς δικαστικούς παράγοντες που είχαν οδηγήσει στην πολυήμερη απεργία πείνας του συντρόφου. Ο συγκεκριμένος απέρριψε την αίτηση του συντρόφου και έστειλε την αίτηση πίσω στο συμβούλιο, το οποίο δεσμευόμενο στην αρνητική απόφαση του Νικόπουλου, θα την απορρίψει και αυτό εφόσον αρνούνται να εφαρμόσουν την τροπολογία που αφορα τον σύντροφο.

Το συμβούλιο της φυλακής δηλαδή η Διευθύντρια της φυλακής Κορυδαλλού Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, ο εισαγγελέας Νικόλαος Ποιμενίδης και η κοινωνική λειτουργός Βάσω Φραγκαθρούλα αποφάσισαν να φέρουν εις’ πέρας ένα νομικό πραξικόπημα με την πλήρη συγκάληψη του υπουργείου δικαιοσύνης. Ας θυμηθούμε όλοι την στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας, το δήθεν ενδιαφέρον για την ζωή του συντρόφου, τις τηλεοπτικές και κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις με τα στελέχη της ΝΔ. Φυσικά τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν τα στελέχη της ΝΔ τότε θα χρησιμοποιησουν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, δηλαδή δεν μπορούν να παρέμβουν στην δικαιοσύνη η οποία είναι ανεξάρτητη κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο ξεδιάντροπη συμμορία ψηφοθηρών και πολιτικων εκμετάλλευτων αφού δεν ενδιαφέρονται ούτε να ρίξουν στάχτη στα μάτια των υπηκόων τους.

Για ότι συμβεί από δω και μπρός την ευθύνη έχουν όσοι εξαπατούν και παίζουν με τις ζωές των συντρόφων μας. Στην προκειμένη το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ κόστος αφορα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, τον Νίκολαο Ποιμενίδη, την Βάσω Φραγκαθρούλα και τον Ευτύχη Νικόπουλο.

Αλληλέγγυοι/υες

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων