Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Νέος χάρτης ECDC: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ με πράσινες ζώνες

Το ECDC με τους τελευταίους και αναθεωρημένους χάρτες του για την πανδημία του κορονοϊού δείχνει πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με πράσινες περιοχές.

Παραμένει σε καλή θέση η Ελλάδα, σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, απέναντι στην πανδημία, σύμφωνα με τους χάρτες που δημοσιεύτηκαν σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Στον χάρτη για αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα συνεχίζει να είναι η μόνη με πράσινο χρώμα στην ΕΕ (ασφαλέστερη ζώνη), με τις «πράσινες» περιοχές να είναι η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα.

Οι συγκεκριμένοι χάρτες αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στις χώρες της ΕΕ και αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο από 21 έως 28 Ιανουαρίου.

Η Ελλάδα και λίγες ακόμα χώρες της Ευρώπης βρίσκονται ολόκληρες στο «πράσινο» και όσον αφορά τον χάρτη με τον δείκτη θετικότητας, στον οποίο οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στο «κίτρινο».

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι στο σύνολο της χώρας δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται στο πορτοκαλί σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων, ανά 100.000 κατοίκους.

Η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται στο κίτρινο χρώμα που σημαίνει πως έχουν λιγότερα κρούσματα το τελευταίο 14ημερο.

Παρόμοια εικόνα και για την Κρήτη, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και μέρος της δυτικής Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τo ECDC, το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη, με πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Να σημειωθεί πως το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων