Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Νέος γενικός γραμματέας Μεταφορών ο Γιάννης Ξιφαράς

Με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, και υπέβαλε την παραίτηση του, για προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τον κ. Σταθόπουλο για τη συνεργασία τους, σχεδόν δυο χρόνια τώρα στο υπουργείο.

Τη θέση του γενικού γραμματέα Μεταφορών αναλαμβάνει ο Γιάννης Ξιφαράς, τον οποίον καλωσόρισαν σήμερα στο υπουργείο ο κ. Καραμανλής κι ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

O Γιάννης Ξιφαράς είναι απόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Επιστήμη των Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ international) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις ευθύνης (σύμβουλος διοίκησης, υπεύθυνος έργων κλπ.) σε έργα Μεταφορών, Ενέργειας και Έξυπνων Υποδομών, έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) κ.α.

Έχει εμπειρία σε εγκαταστάσεις και υποδομές που σχετίζονται με σιδηροδρομικά έργα, αεροδρόμια, μεταφορά και διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας, εγκατάσταση και λειτουργία ΑΠΕ, ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών για τη βέλτιστη απόδοση ευφυών συστημάτων κ.ά.

Από το 2019 έως και σήμερα είναι νέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ έχει συμμετάσχει και σε Συμβούλια/ Επιτροπές διαφόρων φορέων. Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών από το 2016.

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων