Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα μηχανισμό στον εγκέφαλο ο οποίος προκαλεί την επιθυμία για τρόφιμα πλούσια σε γλυκόζη. Μία τέτοια ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει μελλοντικά σε καλύτερες θεραπείες για την εξάλειψη της παχυσαρκίας.
Η ομάδα του Γκάρντινερ ξεκίνησε με μια υπόθεση ότι ένα ένζυμο που ονομάζεται γλυκοκινάση, εμπλέκεται στην αίσθηση γλυκόζης στο ήπαρ και το πάγκρεας και θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα ρόλο στην επιθυμία για γλυκόζη. Στα πειράματά τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν τα πειραματόζωα έμεναν 24 ώρες χωρίς φαγητό, η δραστηριότητα της γλυκοκινάσης στο κέντρο ρύθμισης της όρεξης στον υποθάλαμο αυξανόταν απότομα.
Ο επικεφαλής της έρευνας δηλώνει ευχαριστημένος με τα μέχρι τώρα ευρήματα συμπεραίνοντας πως η αλλαγή της διατροφής μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της επιθυμίας για γλυκόζη και λέει χαρακτηριστικά πως «Για μερικούς ανθρώπους, η κατανάλωση περισσότερων αμυλούχων τροφίμων κατά την έναρξη ενός γεύματος μπορεί να είναι ένας τρόπος για να αισθάνεστε χορτάτοι πιο γρήγορα και να τρώτε λιγότερο συνολικά»