Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Nέα στοιχεία για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Νέα στοιχεία προκύπτουν καθημερινώς για την υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έρχονται στη δημοσιότητα. Αστυνομική πηγή διευκρίνισε ότι οι δύο δράστες, στο μέσον της συζήτησης, απείλησαν με όπλα τον ποινικολόγο και τον συνεργάτη του, οδηγώντας τους σε ξεχωριστά γραφεία. Ο 32χρονος βοηθός του Ζαφειρόπουλου δεν αποχώρησε οικειοθελώς από την αίθουσα συσκέψεων, όπως ειπώθηκε αρχικά, αλλά μετακινηθήκε υπό την απειλή του όπλου σε διπλανό γραφείο.

Ενα άλλο στοιχείο το οποίο προκύπτει αφορά τις μετακινήσεις των δραστών κατά τη διάρκεια του ραντεβού. Ο συνεργάτης του ποινικολόγου κατέθεσε ότι στην αρχή της συνάντησης, ο ένας από τους δύο άνδρες βγήκε από τη δικηγορική εταιρεία και επέστρεψε μερικά λεπτά αργότερα, χωρίς όμως οι αστυνομικές αρχές να διευκρινίζουν τον λόγος της προσωρινής αποχώρησης του δράστη.

Το όπλο που έπληξε τον δικηγόρο είναι «καθαρό», οι δολοφόνοι δεν φορούσαν γάντια, ωστόσο πηγές της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι δεν έχουν ανιχνευτεί δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα. Στόχος των δύο αγνώστων ήταν να εκφοβίσουν τον 52χρονο, όχι όμως να τον δολοφονήσουν και πιθανολογείται ότι το συμβάν συνδέεται με υπόθεση που είχε αναλάβει ο άτυχος ποινικολόγος.

 

Αναφορικά με την υπόθεση Energy, o συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου κατέθεσε πως η συζήτηση με τους δράστες περιστράφηκε γύρω από το σκάνδαλο Energa – Hellas Power, με το οποίο  είχε ασχοληθεί στο παρελθόν. Πρόκειται για υπόθεση υπεξαίρεσης πολλών εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του Δημοσίου, που τελεσιδίκησε τον Φεβρουάριο του 2017. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους 11 από τους 19 κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους και τον εκπρόσωπο της Energa Power Trading Αριστείδη Φλώρο. Λίγο πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 ετών, ο Φλώρος κατηγορήθηκε ότι παρήγγειλε τη δολοφονία του βασικού αντιδίκου του και νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου. Ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι ομολόγησαν ότι είχαν συμφωνήσει να σκοτώσουν τον δικηγόρο αντί 100.000 ευρώ και είχαν υποδείξει ως ηθικό αυτουργό τον Αριστείδη Φλώρο. Ο Φλώρος είχε εκπροσωπηθεί από τον δολοφονημένο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και ένα από τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. είναι οι δύο δράστες να ενήργησαν για λογαριασμό τρίτων, θέλοντας να εκφοβίσουν το θύμα.

Τέλος, αξιόπιστες πηγές από νομικούς κύκλους αναφέρουν ότι στη συνάντηση, οι δύο άνδρες απαίτησαν χρήματα από τον 52χρονο ποινικολόγο επικαλούμενοι παρασκηνιακές εξελίξεις στην υπόθεση του «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος του Αντωνόπουλου. Οι αστυνομικοί πάντως υποστηρίζουν ότι η αναφορά των δραστών στην υπόθεση Energa και τον Αριστείδη Φλώρο ήταν προσχηματική.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων