Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

New York Post – Έλον Μασκ: «Πολλοί άνθρωποι πιθανότατα θα πεθάνουν κατά την αποστολή στον Άρη»

Ο φιλόδοξος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ, ο οποίος έχει βάλει στόχο να μεταφέρει τους ανθρώπους στον πλανήτη Άρη, έκανε μία μάλλον τολμηρή δήλωση. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του είπε ότι «ένας αριθμός ανθρώπων πιθανότατα θα πεθάνει» κατά τη διάρκεια μιας μελλοντικής αποστολής στον Άρη, προσθέτοντας ότι το ταξίδι θα είναι «επίπονο και επικίνδυνο».

Ο Μασκ εξήγησε στον Peter Diamandis, ιδρυτή και πρόεδρο του Ιδρύματος XPrize που ασχολείται με τις επιστημονικές ανακαλύψεις, ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αμφισβητήσει το κατά πόσο μια αποστολή στον Άρη είναι «κάποιου είδους διαφυγή για τους πλούσιους.»

«Η μετάβαση στον Άρη μοιάζει με αυτή τη διαφήμιση για τον Shackleton που πηγαίνει στην Ανταρκτική», πρόσθεσε ο Musk. «Είναι επικίνδυνο, είναι άβολο, είναι ένα μακρύ ταξίδι, από το οποίο μπορεί να μην ξαναγυρίσεις. Όμως, είναι μια υπέροχη περιπέτεια και θα είναι μια καταπληκτική εμπειρία.»

«Είναι ένα επίπονο και επικίνδυνο ταξίδι όπου μπορεί να μην ξαναγυρίσεις ζωντανός», συνέχισε ο Μασκ. «Ειλικρινά, ένας αριθμός ανθρώπων πιθανότατα θα πεθάνει στην αρχή.»

HTML tutorial

Τον Δεκέμβριο, ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν «πολύ σίγουρος» για την πρόβλεψή του ότι η εταιρεία του θα πήγαινε ανθρώπους στον Άρη έως το 2026, ανέφερε το CNBC.

Ο Μασκ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε σχέδια να δημιουργήσει μια πόλη στο Τέξας που ονομάζεται “Starbase“, η οποία θα ήταν “πολύ μεγαλύτερη από την Boca Chica.” Η Boca Chica είναι η τρέχουσα πόλη που φιλοξενεί το χώρο απογείωσης της SpaceX στο Τέξας.

Ένας πρωτότυπος πύραυλος SpaceX SN10 Starship εξερράγη στις 3 Μαρτίου, μετά την επιτυχημένη εκτόξευσή του και την ολοκλήρωση μιας στροφής στον αέρα.

Ενώ η εταιρεία του Musk έχει εκτοξεύσει περίπου 100 πυραύλους την τελευταία δεκαετία στις προσπάθειές της να στείλει ανθρώπους στον Άρη, ένας αριθμός πυραύλων έχουν επίσης χαθεί σε εκρήξεις, ανέφερε η New York Post.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων