Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Νηπιαγωγός απολύθηκε επειδή φωτογραφήθηκε με εσώρουχα (ΦΩΤΟ)

Η Τζέμα Λερντ είναι μια νηπιαγωγός που κάνει μάθημα σε παιδάκια 5 και 6 ετών στο σχολείο Ντουράμ και τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη δουλειά της.

Αυτό μέχρι τη μέρα κάποιος γονέας καθώς σέρφαρε στο διαδίκτυο, είδε φωτογραφίες από μια γυναίκα που διαφήμιζε εσώρουχα. Σε λίγη ώρα η είδηση είχε κάνει το γύρο του σχολείου και όλοι οι γονείς είχαν δει τις φωτογραφίες της Τζέμα.

Μια εβδομάδα αργότερα η διευθύντρια του σχολείου, Λόρα Λίντελ κάλεσε τη Τζέμα, η οποία είναι μητέρα ενός 4χρονου κοριτσιού, στο γραφείο της.

«Δεν θα συζητήσω το θέμα περισσότερο μαζί σας, αλλά πολλοί γονείς έχουν διαμαρτυρηθεί και ζητούν να σας απολύσω. Πράγμα που πρέπει να κάνω για τη φήμη του σχολείου» της είπε.

HTML tutorial

Η Τζέμα δεν πρόλαβε καν να απαντήσει πως όταν ήταν φοιτήτρια εργαζόταν περιστασιακά και σαν μοντέλο για ένα επιπλέον χαρτζιλίκι. Δεν πρόλαβε καν να υπενθυμίσει στη διευθύντρια ότι η ίδια την επέλεξε ανάμεσα σε πολλές άλλες υποψήφιες για αυτή τη θέση και αρχικά έγινε «βοηθός διδασκαλίας» και στη συνέχεια δίδασκε και η ίδια.

Η Τζέμα όπως δήλωσε ο σύντροφος της πρόκειται να κινηθεί και νομικά εναντίον του σχολείου, επειδή δεν απολύθηκε ούτε για ανεπάρκεια, αλλά για κάτι αυστηρά προσωπικό που είχε γίνει παλαιότερα και δεν έχει να κάνει με τα επαγγελματικά της προσόντα ως νηπιαγωγός.

«Με έκαναν να νιώσω σαν πόρνη.» λέει η ίδια, ενώ οι καθηγητές και οι δάσκαλοι της περιοχής ανακοίνωσαν πως «Οι καθηγητές θα πρέπει να κρίνονται για το διδακτικό τους έργο, και από το εάν κάνουν καλά τη δουλειά τους» και ζήτησαν την επαναπρόσληψη της Τζέμα.

Η διευθύντρια πάντως φαίνεται να είναι ανυποχώρητη και δήλωσε: «Τα μέλη του προσωπικού του σχολείου μας πρέπει να τηρούν ορισμένους κανόνες συμπεριφοράς ακόμη και στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Facebook και να δίνουν το καλό παράδειγμα στους μαθητές.»

nipig1

nipig2nipig3

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων