Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Νησιά Τερκς και Κέικος: Εδώ ψάχνουν τις off shore του Καρατζαφέρη

Για ανειλικρινή δήλωση πόθεν έσχες, αλλά και για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης μετά και το πόρισμα που έλαβε η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής από τους ορκωτούς λογιστές.

Εδώ ψάχνουν τις off shore του Καρατζαφέρη

Με έκταση που δεν ξεπερνά αυτή της Χίου και με πληθυσμό 50.000 κατοίκων, τα δύο μικρά νησιά της Καραϊβικής, Τέρκς και Κέικος, σπάνια βρίσκονται στην επικαιρότητα. Μόνο κάθε δύο χρόνια, όταν δημοσιεύονται τα αποτελέσματα του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης για την αδιαφάνεια των φορολογικών παραδείσων, το μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα της Καραϊβικής εμφανίζεται στο προσκήνιο ως μία από τις χώρες που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή μυστικότητα σε όσους θέλουν να συστήσουν τη δική του εταιρεία.

Το μικρό αυτό κρατίδιο που βρίσκεται στη σφαίρα επιρροής του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2009 βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των φορολογικών παραδείσων με τη μεαλύτερη αδιαφάνεια. Ψηλά στη λίστα βρίσκονται και οι Σεϋχέλλες, το Βασίλειο του Μπρουνέι, αλλά και μεγαλύτερες χώρες όπως η Μαλαισία και η Ελβετία.

Στα Τερκς και Κέικος δεν τηρούνται λεπτομερή αρχεία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιρειών και δεν είναι απαραίτητη η δημοσιοποίηση στοιχείων για τους μετόχους.

Επιπλέον δεν απαγορεύονται οι μηχανισμοί που καθιστούν δυνατή την αυτόματη μεταφορά περιουσίας σε άλλους φορολογικούς παραδείσους στην περίπτωση που γίνει αντιληπτή έρευνα των Αρχών για εταιρεία που έχει την έδρα της εκεί.

Σύμφωνα με τα «Τα Νέα», στα νησιά Τερκς και Κέικος βρίσκεται και η έδρα δύο εταιρειών με τις οποίες φέρεται να σχετίζεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

attached_image1671

attached_image2425

attached_image3335

attached_image4259

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων