Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Nicolas Notebaert: Ευχαριστώ για την εντυπωσιακή σας ικανότητα προσαρμογής

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όλες οι χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η VINCI Concessions έχουν πληγεί από την πανδημία του Covid-19. Ορισμένοι από εσάς το έχετε βιώσει από πρώτο χέρι και ίσως μάλιστα επηρεαστήκατε και σε πιο προσωπικό επίπεδο, ενώ πολλοί από εσάς είστε αποκλεισμένοι στο σπίτι και άλλοι φροντίζετε για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων μας μέρα με την ημέρα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη άλλων υπηρεσιών και κυρίως υπηρεσιών υγείας.

Η κρίση αυτή φυσικά έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στις δραστηριότητές μας, την καθημερινότητα των πελατών μας και τις ομάδες μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά καθέναν από εσάς για την εντυπωσιακή σας ικανότητα προσαρμογής σε αυτές τις απολύτως εξαιρετικές περιστάσεις που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες και μέρες. Ενεργήσατε με υπευθυνότητα για να προστατεύσετε τους εαυτούς σας και τους πελάτες μας που χρησιμοποιούν τις υποδομές μας, ακολουθώντας τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών κάθε χώρας. Τα μέτρα προστασίας, οι αποστάσεις ασφαλείας, η ενημέρωση των επιβατών και άλλα μέτρα βοήθησαν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας.

Η εντυπωσιακή σας ικανότητα προσαρμογής αναδεικνύεται επίσης μέσω του τρόπου με τον οποίο προσαρμόσατε τις δραστηριότητες και τις μεθόδους εργασίας μας στην εξέλιξη της κατάστασης. Σήμερα, ολόκληρο το δίκτυό μας είναι στις επάλξεις και ξεδιπλώνει τα σχέδια συνέχισης της δραστηριότητάς μας σε στενή συνεργασία με τις δημόσιες αρχές, ώστε να συνεχίσει η παροχή των υπηρεσιών μας με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την υγεία και την ασφάλεια. Σας ευχαριστώ που συμμετέχετε και ανταποκριθήκατε τόσο γρήγορα. Χάρη σε εσάς, το δίκτυό μας είναι πλέον σε θέση να συνεχίσει να εκπληρώνει την αποστολή του.

Μια σημαντική αποστολή είναι η συνέχιση της παροχής της δημόσιας υπηρεσίας. Έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε τη λειτουργία των αεροδρομίων, των αυτοκινητοδρόμων, των υποδομών και των σιδηροδρομικών γραμμών που μας έχουν εμπιστευθεί. Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας τις καλές εποχές, είναι ακόμα περισσότερο τώρα, στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Η σκέψη μου πηγαίνει κυρίως τη μετακίνηση του ιατρικού προσωπικού από και προς την εργασία, την επιστροφή ατόμων που εγκλωβίστηκαν μακριά από το σπίτι και την οικογένειά τους, τη δυνατότητα των επαγγελματιών να κάνουν το καθήκον τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τη μεταφορά ζωτικής σημασίας προμηθειών και αγαθών. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τις ομάδες του πεδίου που διασφαλίζουν τη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών. Μπορούν να είναι βέβαιοι ότι έχουν την υποστήριξη του συνόλου της εταιρείας και της διοίκησής της.

Επίσης, πρέπει να προσαρμόσουμε τις παραχωρήσεις μας στην πολύ μεγάλη μείωση της δραστηριότητας που παρατηρούμε. Η προσαρμογή αυτή είναι απαραίτητη, αλλά προσωρινή. Θα βοηθήσει τις εταιρείες παραχώρησης να παραμείνουν βιώσιμες βραχυπρόθεσμα, θα μας επιτρέψει να τις διατηρήσουμε ισχυρές μακροπρόθεσμα και να συμβάλλουμε στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ανάκτηση της δραστηριότητας όταν έρθει η ώρα.

Αυτό συνδέεται με το δεύτερό μας καθήκον: Να προβλέψουμε το μέλλον και να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αυτό σημαίνει ότι προετοιμάζουμε το έδαφος σήμερα, διασφαλίζοντας ότι οι υποδομές κινητικότητας που διαθέτουμε θα παραμείνουν πλήρως λειτουργικές, ασφαλείς και αποτελεσματικές κατά το δυνατόν. Όταν οι δημόσιες αρχές αποφασίσουν ότι ήρθε η ώρα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια γρήγορη και μεγάλη ανάκαμψη του εμπορίου και της κυκλοφορίας για την εξυπηρέτηση πόλεων, περιφερειών, κοινοτήτων και των οικονομιών τους, τη στιγμή που αναμφίβολα θα αισθάνονται αυτή την ανάγκη περισσότερο και κατά συνέπεια θα συμβάλλουμε στην επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Σήμερα σας ζητώ να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε επαγγελματική ή προσωπική δυσκολία που εσείς και άλλοι ίσως αντιμετωπίζετε αυτή την περίοδο. Είμαι βέβαιος ότι μπορώ να βασίζομαι στα προσόντα και την αφοσίωσή σας για ανταπόκριση με τον πιο κατάλληλο, ευαίσθητο και υπεύθυνο τρόπο, όπου και αν βρίσκεστε.

Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι οι διοικητικές μας επιτροπές, οι εκτελεστικές ομάδες μας και εγώ προσωπικά έχουμε κινητοποιηθεί πλήρως. Ακολουθούμε ένα ανθεκτικό μοντέλο και ενστερνιζόμαστε τις σωστές αξίες, άρα διαθέτουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να ξεπεράσουμε αυτή την εξαιρετικά μεγάλη πρόκληση.

Σας ευχαριστώ όλους και παρακαλώ να φροντίζετε τους εαυτούς σας.

Nicolas NOTEBAERT

Διευθύνων Σύμβουλος της VINCI Concessions

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων