Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Νίκος Ανδρουλάκης: «Είμαστε σε μια προσπάθειας ανασύστασης της παράταξης»

Την πολιτική του πρόταση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς παρουσίασε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε,στον Βόλο.

«Δεν χρεοκόπησαν οι ιδέες μας. Οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας είναι χρήσιμες και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Είναι οι ιδέες που θα συμβάλλουν για να δημιουργηθεί ένα κράτος των πολλών κι όχι των λίγων».

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, μιλώντας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μαγνησία, αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κράτος με αξιοκρατία.

«Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω βαθύτατα ότι εάν ο Ελληνισμός οργανωθεί η χώρα μας έχει λαμπρό μέλλον. Αρκεί να φτιάξουμε ένα κοινωνικό κράτος με κανονικούς θεσμούς που θα αφορά όλους τους πολίτες κι όχι τους λίγους».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται απλά για την εκλογή αρχηγού ενός μικρού κόμματος. «Είναι μια εθνική προσπάθεια για να ανασυσταθεί η παράταξη, για το μέλλον των επόμενων γενεών. Πρέπει να αμφισβητήσουμε όλα τα οικονομικά συμφέροντα, τις πολιτικές φατρίες, τις συντεχνίες που μας χρεοκόπησαν. Εάν τους αμφισβητήσουμε ο λαός θα καταλάβει ότι είμαστε το όπλο στα χέρια του για να ξαναφτιάξει τη ζωή του με αξιοπρέπεια. Πρέπει να εκπλήξουμε το λαό και μαζί να αμφισβητήσουμε όσους καταδίκασαν την Ελλάδα σ’ αυτήν την κατάσταση. Οφείλουμε να προσφέρουμε ένα σχέδιο που δεν διχάζει την κοινωνία αλλά την ενώνει σε μια κοινή προσπάθεια».

Επιμένοντας στη δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας που πρέπει να δοθεί σε όσους χτυπήθηκαν από την κρίση ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι μέχρι το 2022 η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών θα έχει εξαντληθεί. «Δεν αντέχει η κοινωνία το σημερινό σύστημα εισφορών και φορολογίας. Είναι αδιαφανής η διαδικασία μεταφοράς εθνικού πλούτου μέσω των funds που δεν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, αλλά για να κερδοσκοπούν. Δεν μπορεί κανείς να μιλά για ανάπτυξη όταν έχουν εφαρμοστεί εξοντωτικοί φόροι και εισφορές.

Εμείς οφείλουμε να προσφέρουμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προγραμματικά, δείχνοντας έναν άλλο δρόμο για να βαδίσει η χώρα μας τα επόμενα χρόνια».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων