Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Νίκος Ανδρουλάκης: Ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου

Γραπτή ερώτηση κατέθεσε ο ευροβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τις δυνατότητες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών και τη συνδρομή που μπορεί αυτή να παράσχει για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών του σεισμού στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα είπε:

Πριν λίγo, κατέθεσα γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τις δυνατότητες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών και τη συνδρομή που μπορεί αυτή να παράσχει για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών του σεισμού στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.
Ο σεισμός των 5.8 βαθμών που έπληξε την περιοχή, προκάλεσε ζημιές σε βασικές υποδομές και δημόσια κτίρια, όπως το οδικό δίκτυο, οι τηλεπικοινωνίες, το δίκτυο ύδρευσης, καθώς και σχολεία, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι καταστροφές αφορούν πάνω από 1.000 σπίτια τα οποία και αναμένεται να κριθούν ακατάλληλα για κατοίκηση.
Με τη σεισμική ακολουθία να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, καλώ την Επιτροπή να απαντήσει σε ποιους τομείς και με ποιες δράσεις μπορεί η Ε.Ε. να συνδράμει στην αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών και ποιες χρηματοδοτικές δυνατότητες υπάρχουν για την αποκατάσταση των καταστροφών και την αποζημίωση των πληγέντων. #mazi

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων