Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Νίκος Κοτζιάς για Σκόπια: Ο Καμμένος διαφωνεί, αλλά θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή

«Εμείς θέλουμε στην ονομασία της πΓΔΜ να δώσουμε ονομασία που θα είναι διακριτά διαφορετική από την ελληνική Μακεδονία» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας σχετικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι επιδίωξη της Αθήνας είναι μια σύνθετη ονομασία, ενιαία για όλες τις χρήσεις, και όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου είπε ότι «είναι φυσιολογικό στους κόλπους μιας κυβέρνησης να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις».

«Ο κ. Καμμένος δεν συμφωνεί με την χρήση του όρου «Μακεδονία» στα ελληνικά» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή και ότι η συμφωνία θα είναι καλή.

Ο κ. Κοτζιάς στη συνέντευξή του άσκησε εντονότατη κριτική στη Ν.Δ. για την στάση της στο θέμα της ονομασίας λέγοντας ότι αποδείχθηκε ανίκανη ως κυβέρνηση γιατί δημιούργησε το πρόβλημα και αποδεικνύεται επίσης ανίκανη ως αντιπολίτευση γιατί δεν θέλει να λυθεί το πρόβλημα.

HTML tutorial

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «σήμερα δεν είμαστε στα βαφτίσια της πΓΔΜ. Είναι 25 ετών νεαρά κυρία. Την σύνθετη ονομασία την έχει δώσει η Ελλάδα από το 1995».

Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι δεν υπάρχει λόγος δημοψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας και ότι χωρίς λύση η πΓΔΜ δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων