Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Nissan: Σχεδιάζει gigafactory στη Βρετανία

Την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2024 σχεδιάζει η Nissan, για να υποστηρίξει τη μετάβασή της σε μια γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Πρόσφατα η εταιρεία παρουσίασε σχέδια για επέκταση της εγκατάστασης παραγωγής μπαταριών Sunderland, για την παροχή ακόμα πιο δυνατών μπαταριών για το βρετανικό Leaf. Το νέο εργοστάσιο λέγεται πως θα υπερβαίνει κατά πολύ την ικανότητα των 1,9GWh της υπάρχουσας εγκατάστασης με την παραγωγή να αρχίζει από τα 6GWh και τελικά να ξεπερνά τα 18GWh, φτάνοντας έως τα 20GWh. Οι πρώιμες πληροφορίες κάνουν λόγο για δυνατότητα παραγωγής 200.000 μονάδων μπαταριών ετησίως.

Ο Βρετανικός τύπος αναφέρει πως η Nissan βρίσκεται σε «προχωρημένες συνομιλίες» με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και αναμένεται να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των συζητήσεων, κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες. Η Nissan επεκτείνει τις δραστηριότητές της με σκοπό να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής μπαταριών εκτός της Ιαπωνίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων