Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Νομική Κομοτηνής-Τέλος τα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων

Ύστερα από αίτημα της Ανεξάρτητης Νομικής αλλά και κατόπιν σύμφωνης γνώμης των υπόλοιπων φοιτητικών παρατάξεων. Ελληνικό πανεπιστήμιο σημαίνει πολλά, μεταξύ των οποίων και …φοιτητικές παρατάξεις. Τραπεζάκι, αφίσες, συνθήματα, συνθέτουν ένα πολιτικό ‘ψηφιδωτό’ που δεν μας κάνει να αισθανόμαστε και πολύ περήφανοι για τους φοιτητές που δραστηριοποιούνται κατ’ αυτό τον τρόπο.

Παρόλα αυτά, στη Νομική Κομοτηνής, στην Πανεπιστημιούπολη, οι φοιτητές αποφάσισαν να ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας, αφαιρώντας τα τραπεζάκια.Οι παρατάξεις συνεχίζουν να λειτουργούν και, μάλιστα, αναπτύσσουν έντονη δράση με σκοπό τη βελτίωση της σχολής, τεχνικά, ακαδημαϊκά, λειτουργικά.

Έτσι, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ανεξάρτητης Νομικής αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων παρατάξεων, τα τραπεζάκια αφαιρέθηκαν από τον χώρο. Επομένως, για πρώτη φορά οι νεοεισαχθέντες φοιτητές θα διασχίσουν ένα διάδρομο αχρωμάτιστο πολιτικά, όταν θα έρθουν για την εγγραφή τους στη σχολή. Γιατί να υπάρχουν παρατάξεις μέσα στις σχόλες των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ; Δικαιωμένος γι’ αυτή την τροπή των πραγμάτων παρουσιάζεται ο φοιτητής Νομικής Κομοτηνής και μέλος της Ανεξάρτητης Νομικής, Γιάννης Ζαντιώτης. “Είναι ευχάριστη εξέλιξη ότι η πρυτανεία αφαίρεσε τα τραπεζάκια και φαίνεται ότι η διοίκηση του ΔΠΘ άκουσε το αίτημα μας” μας επιβεβαιώνει και συμπληρώνει ότι “αυτό το αίτημα ήταν πάγια θέση της Α.ΝΟ.Κ”.

Ο φοιτητής εξηγεί ότι στόχος είναι η δημιουργία του καλύτερου δυνατού πανεπιστημίου για τον φοιτητή. “Στόχος μας είναι η βελτίωση της ζωής του φοιτητή σε όλες τις πτυχές της” σημειώνει. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το διάστημα ολοκληρώνονται κι εργασίες συντήρησης υποδομών, στο κτίριο της Νομικής, τις οποίες είχαμε αναδείξει στις αρχές του μήνα. Πιο συγκεκριμένα, ο εκτελών χρέη πρύτανη και καθηγητής ΔΠΘ Σταύρος Τουλουπίδης, απάντησε σε επιστολή της ίδιας ομάδας δραστήριων φοιτητών στην οποία εξηγούσε ότι “υπάρχει κατανόηση αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και στο μέτρο του εφικτού γίνονται προσπάθειες για την επίλυσή τους”.  Οι εργασίες είναι βαφής, συντήρησης, αφαίρεσης αφισών, βελτίωσης των δομών υγιεινής και άλλες, ενώ στα μελλοντικά σχέδια είναι και η τοποθέτηση δωρεάν wi-fi σε όλους τους χώρους της σχολής.

Τέλος, έχει ήδη αναταθεί σε αρχιτέκτονα η μελέτη σχεδίασης καινούργιου τύπου τραπεζοκαθισμάτων στο αίθριο της σχόλης, για τον εξωραϊσμό του χώρου.  Ελπίζουμε οι φοιτητές να διατηρήσουν τον χώρο ως έχει και αρχής γενομένης της φετινής φοιτητής χρονιάς, να συνεργάζονται για το καλό του πανεπιστημίου τους.  Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΔΠΘ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Πηγή: Foititikanea.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων