Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Nόβακ Τζόκοβιτς: Το αστρονομικό ποσό που θα πληρώσει μετά τη δικαστική του ήττα στην Αυστραλία

Μετά απο μία δεκαήμερη νομική περιπέτεια με την κυβέρνηση της Αυστραλίας, ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς θα απελαθεί άμεσα απο τη χώρα, δεν θα αγωνιστεί στο Αustralian Open ενώ θα πληρώσει τα έξοδα της δίκης.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε τη δικαστική διαμάχη με την κυβέρνηση της Αυστραλίας, θα απελαθεί από τη χώρα, ενώ καλείται να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό για τα δικαστικά του έξοδα. Επίσης πιθανότατα θα χάσει για τρία χρόνια το δικαίωμα εισόδου στη χώρα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δέκατο τίτλο του στο Australian Open και μαζί το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ που θα κέρδιζε εάν αποσπούσε για μία ακόμη φορά τον τίτλο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου, ο Τζόκοβιτς θα πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα, τα οποία αντιστοιχούν σε ένα τεράστιο ποσό. Ο «Νόλε» θα πρέπει να δώσει περίπου 500.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα, στα οποία σημειωτέον δεν υπολογίζεται και η αμοιβή των δικηγόρων που τoν εκπροσώπησαν.

Το μήνυμα του Σέρβου προέδρου

Όλη η διαδικασία στην υπόθεση Τζόκοβιτς έμοιαζε με «κυνήγι μαγισσών» δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου της Μελβούρνης για την απέλαση του Σέρβου τενίστα.

Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και του δήλωσε ότι αγωνιά να τον συναντήσει στην Σερβία.

«Βασανίζετε τον Τζόκοβιτς 11 μέρες για να του εκδώσετε μία απόφαση την οποία γνωρίζατε από την πρώτη ημέρα. Αν λέγατε από την αρχή ότι οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο τουρνουά ο Τζόκοβιτς δεν θα ερχόταν ή θα εμβολιαζόταν. Αντί για αυτό τον ταλαιπωρείτε και τον βασανίζετε 11 ημέρες» τόνισε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας εκτίμησε ότι πρόθεση των αυστραλιανών αρχών ήταν να ταπεινωθεί ο Τζόκοβιτς αλλά τελικά – συμπέρανε – ταπεινώθηκε η Αυστραλία. «Ο Τζόκοβιτς μπορεί με το κεφάλι ψηλά να επιστρέψει στην Σερβία» καταλήγει στην δήλωσή του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων