Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Novartis: Καταθέτει η Δημητρίου, απάντηση του Παπαγγελόπουλου

ην ώρα που επικρατεί «χάος» με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου καταθέτει ενώπιον του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελου Ζαχαρή στο πλαίσιο της έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Νοvartis. Η εξέταση της κ. Δημητρίου ήταν «απόρροια» της τελευταίας κατάθεσης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή,ο οποίος κατήγγειλε ότι η κ Δημητρίου γνώριζε τόσο την ταυτότητα του αποκαλούμενου Ρασπούτιν, όσο και το οργανωμένο σχέδιο που φέρεται να υπήρχε για την προφυλάκιση τριών πολιτικών.

Παπαγγελόπουλος: Συνεχείς παραβάσεις του Συντάγματος
Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προέβη σε νέα δήλωση και κάνει λόγο για «συνεχείς παραβάσεις του Συντάγματος», μετά την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής για διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του. Η δήλωση αναφέρει: Οι συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος, τα αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά και νομικά πραξικοπήματα δεν ωφέλησαν τους άθλιους σκευωρούς και αδίστακτους πολιτικούς διώκτες μου. Κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει σε βάρος μου. Για να αποφύγουν την άμεση γελοιοποίησή τους επιδιώκουν τη διεύρυνση του σαθρού σε βάρος μου κατηγορητηρίου.

powered by Rubicon Project
Μεγαλύτερη απόδειξη της αθωότητάς μου δεν υπάρχει. Ας ερευνήσουν ό,τι θέλουν και όσο θέλουν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Τους συμβουλεύω όμως για να κρατήσουν μία ελάχιστη επίφαση νομιμότητας να μην λησμονούν τα άρθρα 86 παρ. 1, 2 και 3 του Συντάγματος και 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003. Συμφώνως με αυτά δίωξη, ανάκριση ή προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση για πράξεις που τυχόν τέλεσα ως υπουργός δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής.

Απόφαση η οποία λαμβάνεται μετά την υποβολή πρότασης 30 τουλάχιστον βουλευτών, με συγκεκριμένη αναφορά στα στοιχεία της αξιόποινης πράξης, διαφορετικά είναι απαράδεκτη. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Παράνομα και καταχρηστικά τα εντάλματα»
Την ίδια στιγμή, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη, και ο εισηγητής του κόμματος στην προανακριτική, Σπύρος Λάππας, καταθέτουν υπόμνημα όλων των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουν από τον αρμόδιο εισαγγελέα να προστατεύσει τη διαδικασία, χαρακτηρίζοντας «παράνομα και καταχρηστικά» τα εντάλματα κατά των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων