Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Ντ. Μπακογιάννη: Ολοι φταίμε για τα μνημόνια

Η. Ντόρα Mπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι για τα μνημόνια υπάρχει ευθύνη του πολιτικού κόσμου από το 1981 και μετά, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις όπως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που προειδοποιούσε ότι με αυτόν τον τρόπο «σκοτώνουμε την επόμενη γενιά», όμως δεν εισακούστηκαν.

Παράλληλα η  τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στην έξοδο από το μνημόνιο το 2018, επισημαίνοντας ότι με αυτά που η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη υπογράψει, θα έχουμε μνημόνιο όσον αφορά τις υποχρεώσεις, αλλά όχι τη χρηματοδότηση από τους εταίρους.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως: «Όλοι φταίμε και νομίζω πως θα είναι πολύ βλακώδες να ισχυριστεί κάποιος ότι συμμετείχε σε μία κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καμία ευθύνη. Όλοι έχουμε ευθύνες για το ότι καταλήξαμε εκεί. Από το ’81 και μετά λειτούργησε η λογική ότι μπορούμε να δανειζόμαστε ελεύθερα και πάνω από τις δυνάμεις μας και την παραγωγικότητά μας και από εκεί και πέρα μας πήρε η κάτω βόλτα»

Τέλος ιδιαίτερη μνεία βέβαια δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει και για τον πατέρα της τον Κώνσταντίνο Μητσοτάκη. Eίπε παρατηρώντας πως «δυστυχώς, όταν μιλούσαν κάποιοι άνθρωποι, όπως, παραδείγματος χάριν, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κι έλεγε “για όνομα του Θεού, δεν μπορούμε να δανειζόμαστε, σκοτώνουμε την επόμενη γενιά”, νά ήλθε η επόμενη γενιά και πληρώνει το μάρμαρο».

σχετικα αρθρα

2 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img