Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Σάλος με ταις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για τον ευρωπαϊκό Νότο

Οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου «δαπάνησαν όλα τα χρήματα σε ποτά και σε γυναίκες και μετά ζήτησαν «βοήθεια», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις μεγάλης μερίδας ευρωβουλευτών, αφού, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αρνήθηκε να ανακαλέσει την δήλωσή του αυτή.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών δέχτηκε έντονες επικρίσεις από ευρωβουλευτές που χαρακτήρισαν «προσβλητικά» και «άξεστα» τα σχόλια του κ. Ντάισελμπλουμ. O Ισπανός ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γκάμπριελ Μάτο δήλωσε πως τα σχόλια του Γ. Ντάισελμπλουμ είναι «απολύτως απαράδεκτα» και συνιστούν «προσβολή» προς τα κράτη μέλη του νότου, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος του Eurogroup έχει χάσει την ουδετερότητα που οφείλει να έχει. Ο Ισπανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ερνεστ Ούρτασουν χαρακτήρισε “ατυχή” τα σχόλια Ντάισελμπλουμ και τον ρώτησε εαν «αυτή είναι η πρώτη σας δήλωση ως υποψήφιος για να ανανεώσετε τη θητεία σας ως πρόεδρος του Eurogroup».

Παρ’ όλα αυτά ο Γ. Ντάισελμπλουμ, είπε πως «δεν θα απολογηθεί» και πως θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται την άποψη ότι η αλληλεγγύη στην Ευρωζώνη σημαίνει πως όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να εφαρμόζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες περί χρέους και ελλείμματος.

Σύμφωνα με το απόσπασμα της συνέντευξης στην FAZ που αναδημοσιεύουν οι “Financial Times”, ο Γ. Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει: «Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του βορρά είχαν δείξει αλληλεγγύη προς τις χώρες που είχαν επηρεαστεί από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης προσδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Υπάρχουν όμως και υποχρεώσεις. Δεν μπορείς να δαπανάς όλα τα χρήματα σε ποτά και σε γυναίκες και μετά να ζητάς βοήθεια».

σχετικα αρθρα

7 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img