Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Ντέιβιντ Λιντς: Δεν θα ξανακάνω ταινία μέχρι να βρεθεί εμβόλιο

Ο Ντέιβιντ Λιντς, o χαρισματικός Αμερικανός σκηνοθέτης και δημιουργός δεκάδων βραβευμένων ταινιών, όπως η «Ατίθαση Καρδιά», το «Mullholand Drive», η «Χαμένη Λεωφόρος» και το «Μπλε Βελούδο» δήλωσε πως δεν θα ξανακάνει ταινία μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Μιλώντας στο «Hollywood Reporter» είπε ότι απολαμβάνει την απομόνωσή του και την καραντίνα του ενώ παράλληλα εργάζεται σε πολλά διαφορετικά πρότζεκτ και δεν θεωρεί την εμπειρία δύσκολη.

Ερωτώμενος αν οι άδειοι δρόμοι του θυμίζουν τις δικές του ταινίες, απάντησε: «Μπορώ να το φανταστώ στο μυαλό μου, αλλά δεν έχω βγει έξω. Δεν έχω φύγει από το σπίτι και απλά εργάζομαι μέσα σε πρότζεκτ, μουσικά και κινηματογραφικά».

Μάλιστα για να περνάει πιο δημιουργικά το χρόνο του είπε πως ζωγραφίζει και ότι το David Lynch Foundation υλοποιεί την πρωτοβουλία «Heal the Healers Now», που συστήνει τον Υπερβατικό Διαλογισμό στους πιεσμένους εργαζόμενους στον τομέα υγείας.

Είναι επικίνδυνο να συνεργαστούμε και να κάνουμε ταινία
«Μπορώ να πειραματιστώ με οποιοδήποτε είδος κινηματογραφικής ταινίας που μπορώ να κάνω στον υπολογιστή. Και μπορώ να εργαστώ στο ξυλουργείο και να φτιάξω πράγματα. Μπορώ να πάω στο στούντιο ζωγραφικής και να ζωγραφίσω. Δεν μπορώ να εργαστώ για μία ταινία αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με ένα μεγάλο συνεργείο για έναν κανονικό τρόπο δημιουργίας ταινιών. Είναι πολύ επικίνδυνο τώρα. Είναι πραγματικά κάτι που πρέπει να σκεφτούμε. Δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω μια ταινία έως ότου υπάρξει εμβόλιο».

Ο ρόλος της φύσης
Ο Ντέιβιντ Λιντς σημείωσε ακόμη πώς «η φύση διαδραματίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό που συμβαίνει». «Λένε, από τις δορυφορικές εικόνες που βλέπουν, ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο καθαρά στον κόσμο, επειδή οι άνθρωποι δεν είναι έξω να ρυπαίνουν τόσο πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: «Και είναι ένας πιο ήσυχος, ειρηνικός, καθαρότερος, φιλικότερος κόσμος, κατά κάποιον τρόπο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα βγουν από αυτό διαφορετικοί απ’ ότι μπήκαν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά τώρα και δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο εύκολο».

Ο κόσμος θα είναι καλύτερος
Όσο για το πόσο θα κρατήσει όλη αυτή η κατάσταση εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο κόσμος θα είναι καλύτερος: «Νομίζω ότι αυτό θα διαρκέσει αρκετά για να προκαλέσει μια αλλαγή στους ανθρώπους. Και πιστεύω ότι από την άλλη πλευρά θα είναι πιο πνευματικοί, ευγενικοί, φιλικότεροι, θα νοιάζονται πιο πολύ ο ένας για τον άλλον πολύ ενθουσιασμένοι για εφευρέσεις και θεραπείες προβλημάτων. Και θα προκύψει ένας πραγματικά, πραγματικά σπουδαίος κόσμος».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων